Uitgaan & Cultuur

Heel veel magie, spanning, hocus pocus en geheks op Vakantiepark Hellendoorn bij Tante Stoof

HELLENDOORN – De zon scheen lichtjes door de bomen van het park. Precies de juiste entourage voor een spannende heksentocht voor grote groepen prachtig verklede kinderen met ouders en grootouders. Duidelijk; Heksendorp is gewoon het heksencentrum van heel Overijssel in de herfstvakantie. In het dorp kom je ze al tegen in veel etalages. Maar zondagmiddag hadden zich zo'n vijfentwintig heksen verzameld op het terrein van Vakantiepark Hellendoorn.

Voor de kids en hun begeleiders was een heksenpuzzeltocht georganiseerd. En al voor de start om 13.30 uur was het een drukte van belang. Het was de bedoeling om een aantal letters te verzamelen, die soms verstopt zaten in de heg, soms achter een zwarte heksentent, soms op een boom of op een heksenrug! Als je alle letters gevonden had en in de juiste volgorde had gezet, kwam de zin 'Heksenjacht bij Tante Stoof' tevoorschijn. Maar voor het zover was, moest je een flinke spannende tocht ondernemen.

Het begon bij heks Drazaldrap die in haar zwarte tent achter een grote glazen bol zat. Ze kon de toekomst voorspellen en zag dat er alleen maar lieve heksen in het park aanwezig waren. Een geruststelling voor de kinderen die toch wel even aarzelden voor ze de heksentent in gingen. Er ontstond zelfs een echte file. Gwen vond het best spannend. Maar dat wende gauw. Langs een pad vol spinrag, spinnen en een boze wolf bereikte je tent nummer 2. Op zoek naar de letter, de heks wist het niet. Ook niet de slang die griezelig om een stang kronkelde. Maar achter de heksentent hing de letter in de boom. Zo ging het verder en overal heksen in alle kleuren van de regenboog. Ze verschenen zomaar op het pad. Speelden soms tikkertje, maar een andere keer wilden ze kinderbilletjes in hun kookpot. Een pad hing vol met enge foto's en op de grond lagen afgehakte lichaamsdelen her en der verspreid. Ook klonken er griezelige geluiden. Twee jongetjes die samen met hun ouders langsliepen, zeiden niet geschrokken en niet bang te zijn. Maar pa en ma betwijfelden dat.

Na afloop kregen de kinderen lekkere vingertjes volgens heks Vroezel. In het echt knakworstjes... Organisator Saskia Jansen kan over de puzzeltocht tevreden zijn. “Zodra de heksen elkaar zien, zitten ze compleet in hun rol”,vertelt ze. “Het loopt heel goed.”

Maar er gebeurde deze week veel meer; er werd geknutseld bij De Blenke, was een spannende autopuzzeltocht, een pompoenworkshop bij tuincentrum Calkhoven en donderdag is er spannend winkelen in het dorp. Daarvoor is de Dorpsstraat afgezet en is er ondermeer pompoen werpen bij de notaris en blik gooien bij MD Optiek. Bij de Blommerije zijn suikerspinnen...

Vrijdagavond wordt een verlichte, versierde fietsentocht door het dorp gehouden en is er heksendisco in zwembad het Ravijn...Voor iedereen is er wel een leuke heksenervaring in heksendorp Hellendoorn!