Uitgaan & Cultuur

Haarles Feest editie 2019; muziek, sport en vertier

HAARLE – Heel het dorp Haarle staat van 23 tot en met 26 mei in het teken van het jaarlijkse Haarles Feest! Vier dagen lang is het feest voor jong en oud, met een kermis, allerlei gezellige activiteiten en goede muziek in de tent. Het feestweekend opent met een unieke spelshow ‘Haarle is het spoor bijster’ en doen er meer dan honderd teams mee aan de eigen georganiseerde pubquiz. Sportievelingen gaan fanatiek de strijd aan tijdens het beachvolleybaltoernooi of stappen op de fiets voor de stoere MTB-tocht, terwijl muziekliefhebbers genieten van top acts als Beatcrooks en Luftwaffel. Nieuw dit jaar is dat er het hele weekend gratis entree is voor de feesttent, zelfs op zaterdagavond!

 

Donderdag

Donderdagavond wordt het feestweekend om 20.00 uur geopend met een nieuwe activiteit. ‘Haarle is het spoor bijster'. Dit is een wervelende spelshow, een race tegen de klok, waarbij kennis, lef, samenwerken en vindingrijkheid van belang zijn. Gegarandeerd een hilarische avond vol spanning voor teams van alle leeftijden.

 

Vrijdag

Op vrijdagmiddag gaat om 16.00 uur de kermis open en begint het weekend met de vrijdagmiddagborrel. Ondertussen wordt de feesttent omgebouwd tot de grootste pub van Oost-Nederland, want om 20.00 uur is het tijd voor de welbekende pubquiz. Hierna kan iedereen aansluiten en is het meezingen geblazen tijdens de A-Meezing avond met Blonde Geert. De grootste hits van ABBA, de Toppers, Queen, Hazes en vele andere artiesten komen voorbij.

 

Zaterdag

De zaterdag start al lekker vroeg met om 09.00 uur de gezellige rommelmarkt aan de Kerkweg en de braderie. Vanaf 10.00 uur genieten de allerkleinsten van de kindervoorstelling van Dolf Moed en gaan de oudere kids op speurtocht tijdens de vossenjacht. 's Middags verzamelt Haarle zich voor het beachvolleybaltoernooi op het evenemententerrein naast de feesttent, waar om 14.00 uur ook de Truckrun voorbij komt. Het middagprogramma wordt afgesloten met de Casino Night voor de groepen zes, zeven en acht van de basischool. Zaterdagavond wordt een waar muzikaal spektakel met grote acts als de Beatcrooks en Luftwaffel. Entree is dit jaar gratis.

 

Zondag

Vroege vogels kunnen om 9.00 starten aan de MTB-tocht van 25 of veertig kilometer door de prachtige omgeving van de Sallandse Heuvelrug. Maar het is ook mogelijk om klokslag 10.00 uur aan te schuiven bij de traditiegetrouwe Ker(k)mis in de feesttent. Om 12.30 uur wordt er gezamenlijk een goede bodem voor de rest van de middag gelegd tijdens de dorpsbrunch. Het terras is de hele middag geopend voor een lekker drankje en de Alive Band zorgt voor een muzikaal feestje. Echte waaghalzen mogen de stuntshow van Chuck Borden van Stuntcamp om 14.00 uur zeker niet missen. Zwarte Jannes en Feest DJ Harry sluiten het weekend af en zorgen ervoor dat alle voetjes van de vloer gaan.