Uitgaan & Cultuur

Fenneke Zonnebeld, alias Fenn, gaat optreden op groot Duits Schlagerfestival

Fotocredits Gabi Frentzen.

BOCHOLT/HELLENDOORN – Fenn, in de omgeving beter bekend als Fenneke Zonnebeld, treft voorbereidingen voor haar optreden op het Schlagerfestival Stauferkrone in de Stadhalle in het Duitse Donzdorf. Het optreden, en Fenn hoopt heel hard dat het door kan gaan, zal plaats vinden op woensdag 23 april.

“Dat is nog wel even weg, maar misschien willen er wel mensen uit de buurt mee met mij om te komen feesten en luisteren. Kunnen ze er meteen een korte vakantie aan vast knopen”, zegt de musicienne. “Want dat kan ik voor belangstellenden regelen.” Fenneke heeft net als andere artiesten al heel lang niet kunnen optreden en is blij dat er eindelijk weer wat lijkt te kunnen gaan gebeuren.
 

“Ik kom zelf niet uit de schlagerwereld, maar vind het wel vrolijke, leuke muziek”, vertelt ze. “In Duitsland is het veel groter dan in Nederland, maar ook hier zijn echt wel liefhebbers van dit genre.”Fenn treedt solo op met haar rode mini-piano en als begeleider van de Limburgse zanger Jean Cörvers, een vriend, die finalist is in Donzdorf. Er zijn vier van dit soort Schlagerwettbewerbs in Duitsland en die in Donzdorf is een van de grotere. Fenn heeft dan ook heel veel zin om daarnaartoe te gaan. “Er treden in totaal zestien finalisten op uit vier verschillende landen, onder wie dus Jean Cörvers. En er is een optreden van de bekende Oostenrijkse schlagerzanger en presentator Andy Borg. Hitcomponist en muziekproducent Ralph Siegel zal als voorzitter van de jury fungeren.” Hij heeft veel bekendheid gekregen omdat hij al vijfentwintig keer een liedje voor het Eurovisie Songfestival heeft geschreven. In 1982 won Nicole met 'Ein bisschen Friede' dat door Siegel geschreven is.

Met Fenn spetterend festival meebeleven
Wie zin heeft in een leuk en supergezellig kort uitje of meer info wil, kan contact opnemen met Fenneke via info@keytomusic.nl of met Jean Cörvers info@management-jeancorvers.eu Het gaat om een driedaagse compleet verzorgde muziekreis inclusief hotel, vervoer, feestavond en toegang tot de finale van het Schlagerfestival Stauferkrone van 22 tot 24 april. “Wie echt mee wil, wordt verzocht om niet te lang te wachten met reageren, want er is veel te regelen”, meldt Fenn.

Aan het eind van de maand april, rond Koningsdag, hoopt Fenn richting Twente te kunnen komen. Hier liggen haar roots en het begin van haar carrière in de muziek.