Uitgaan & Cultuur

Familie Hoekjen blij dat camping De Noetselerberg en Bistro de Oale Ste weer in bedrijf zijn

NIJVERDAL – Het was een bewogen periode voor de eigenaren van camping De Noetselerberg en Bistro de Oale Ste. Het voorseizoen kan wel bijna als verloren worden beschouwd. Terwijl het juist een heel feestelijk voorjaar had moeten worden. Want het familiebedrijf bestaat dit jaar 50 jaar!

Al een halve eeuw camping De Noetselerberg aan de Holterweg aan de rand van het bos. Een ideale uitvalsplek voor natuurliefhebbers en mensen die Twente beter willen leren kennen. De vijfsterren camping is bovendien heel kindvriendelijk. In 1970 zijn Gré en Jan Hoekjen bescheiden begonnen met een boerenkampeerterrein. “Mijn schoonvader had een vooruitziende blik. Iedereen zei 'Toerisme? Hier?' Maar hij zette door. Hij had toen al in de gaten dat er in boerenbedrijf minder toekomst zat”, zegt Martine Hoekjen.

De zonen Geert en Bert-Jan hebben in de loop der jaren samen met hun vrouwen en werknemers het bedrijf aanzienlijk uitgebreid en er een topcamping met veel faciliteiten en een gezellige en uitstekende horecagelegenheid van gemaakt. Camping en bistro staan niet alleen in Nijverdal maar ver daar buiten bekend om de goede verzorgde service en kwaliteit. De Noetselerberg is regelmatig start- en eindpunt van (sport)activiteiten. Martine Hoekjen vertelt dat er op 15 mei een groot feest voor de kampeerders in de steigers was gezet, maar dat dat door de corona nu helaas gecanceld is. “Wel hebben we een feest in gedachten ergens in september en we hopen dat we dat kunnen vieren. Daar is iedereen dan welkom. Alleen zeker is het natuurlijk nog niet”, zegt ze. Bij de receptie van de camping ligt het jubileummagazine met alle info klaar. Dat kunnen belangstellenden daar afhalen.

Pick wat lekkers mee
Bistro de Oale Ste, vroeger het woonhuis van de familie Hoekjen, bestaat in de huidige vorm sinds april 2002. Bij de bistro kunnen weer gerechten en pizza's besteld en afgehaald worden. Natuurlijk ook voor mensen uit het dorp. Bestellen kan via info@oaleste.nl of via app naar 06-21800141 voor de data 21, 22, 23 en 24 mei, 29, 30 en 31 mei. Bij de bistro zijn ook bierpakketten met bijzondere bieren te koop. En ook goed gevulde picknickmanden om mee te nemen op een tochtje in de omgeving zijn te bestellen. Info hierover staat op de site.
Zodra het kan, gaan, op 1 juni, ook het terras en restaurant open. De bistro heeft vanwege het 50-jarig bestaan leuke acties. En natuurlijk werkt de bistro coronaproof en volgens de richtlijnen van het RIVM.

Camping De Noetselerberg
“Voor de zomer komen er nu heel veel boekingen binnen”, meldt Martine Hoekjen. “We merken wel dat mensen voorzichtiger zijn geworden en eerst willen zien hoe het met corona verder gaat. Maar ja, we zaten 's zomers altijd vol. En meer dan vol kan niet. We hebben echt te lijden gehad van het voorseizoen. Tegen nieuwe investeringen kijken we nu wel anders aan dan enkele jaren geleden. Gelukkig zijn we een gezond bedrijf. We zijn positief. We hebben er zin in en zetten met z'n allen de schouders er onder. En we hebben alle mogelijke maatregelen om coronabesmetting te voorkomen genomen.”

Op de camping zijn het zwembad, de winkel en de snackbar nu weer geopend. Vanaf 1 juli gaan de sanitairgebouwen open.