Uitgaan & Cultuur

Concertreeks afsluiting gouden jubileumjaar New Valley Singers

NIJVERDAL – De New Valley Singers uit Nijverdal zingen al vijftig jaar met veel plezier. Niet dat er nog zangers of zangeressen van het eerste uur verbonden zijn aan de groep, maar de harde kern van de groep zingt toch al zo'n jaar of twintig met elkaar samen. Het instuderen van nieuwe nummers gebeurt hoofdzakelijk via thuisstudie, want alle nummers en choreografieën worden ingezongen en voorgedanst door dirigente Karlijn van Olst-Kunnen, de muzikale motor van de New Valley Singers.

Dat De New Valley Singers ook na vijftig jaar nog steeds veel mensen een plezier doen met hun optredens blijkt wel uit het feit dat de novemberconcerten al enkele maanden uitverkocht zijn. Ook het Top 2000 concert op 14 december, dat tezamen met de Hellendoornse Harmonie in het ZINiN theater wordt gegeven loopt storm en is nagenoeg uitverkocht.

Naast optredens bij evenementen en particuliere voorstellingen staan de New Valley Singers jaarlijks het tweede weekend van november in ‘hun eigen’ ZINiN theater met een mooie concertreeks. Zo ook dus dit gouden jubileumjaar, dat in het voorjaar gestart is met een expositie in de hal van het Huis van Bestuur en Cultuur en een bijzondere matinee-voorstelling met medewerking van oud-leden. Deze week halen de New Valley Singers alles uit de kast om dit jubileum een gouden randje mee te geven.

Wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen voor dit concert, geen nood: volgend jaar heeft de groep weer diverse optredens op stapel staan. Deze data zijn binnenkort te vinden op newvalleysingers.nl.