Uitgaan & Cultuur

Back to the Sixties met The Explosion Rockets in De Lantaarn

NIJVERDAL/HELLENDOORN – Zaterdag 13 november komen The Explosion Rockets naar Hellendoorn. The Explosion Rockets toert al meer dan 35 jaar door Nederland en is één van de meest gevraagde sixties coverbands van Nederland. Zij brengen een muzikale ode aan al die beroemde artiesten uit de jaren zestig en zeventig.

“We hebben het dan natuurlijk over rockiconen als Elvis Presley, Buddy Holly, Fats Domino of Chuck Berry en ga zo maar door”, steekt Cor Kolthof namens de organisatie van wal. “Dat zijn stuk voor stuk artiesten die tot op de dag van vandaag nog altijd van invloed zijn op de hedendaagse muziek en nog steeds een inspiratiebron voor menig artiest vormen. Er zijn echt niet veel bands in Nederland die dit nostalgisch Rock and Roll genre tot in de puntjes kunnen spelen. Een positieve uitzondering zijn The Explosion Rockets.”

The Explosion Rockets, hebben een lange gevarieerde playlist van originele rockmuziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. De band - met de op Elvis Presley lijkende zanger Ruud Kuypers - staat er bekend om dat alle nummers met een ongekende dynamiek en show worden gebracht, niet voor niets heten ze The Explosion Rockets. Cor: “We verwachten dat we niet alleen de oude rockers een plezier doen met het optreden van deze band.”

Deze zeskoppige band – met eigen fanclub - voert als slogan: Let’s go play Dynamite with The Explosion Rockets. “Het is dus zeker dat het nodige muzikale vuurwerk zaterdagavond in De Lantaarn te genieten zal zijn. Het comité Back to the Sixties en Jasper van der Kolk van De Lantaarn, zijn er trots op dat ze deze unieke sixties band hebben kunnen boeken voor de vele liefhebbers van originele Rock and Roll muziek.”

Tickets beschikbaar
De zaal gaat open om 19.30 uur. Om 20.30 uur begint The Explosion Rockets. Kaarten in voorverkoop slechts tien euro verkrijgbaar bij Primera Hellendoorn en Primera Nijverdal. Kaarten zijn ook te bestellen via De Lantaarn Ticket service. Kaarten aan de zaal kosten 12.50 euro. Vergeet de corona checkapp niet.

Reacties

Gaat het nog door zaterdagavond?