Sport & Vrije tijd

Zes punten-weekend voor Ravijnheren; verlies voor Ravijndames

NIJVERDAL - Het waterpoloweekend voor de hoofdmachten van Het Ravijn was er dit weekend een met twee gezichten. De Eredivisie heren maakten er een zes punten-weekend van. Met als absoluut hoogtepunt de streekderby tussen heren 1 en Schuurman BZC. Voor een volle tribune werd het 12-8 voor de thuisploeg.

 

Ravijndames

De Ravijndames verloren de wedstrijd tegen ZV De Zaan met 7-9. De ploeg was niet scherp genoeg in de afronding. Werk dus voor de Nijverdalse hoofdmacht die haar toppositie in ieder geval voor een week moeten afstaan aan de Zaanse bezoekers. Wel zijn zowel De Zaan als dames 1 al zeker van de play-offs in de strijd om het kampioenschap van Nederland. Het 7-9 verlies van de ploeg zal deze week nog wel even doordreunen. Jan Mensink: “Op zich zijn we best tevreden over het vertoonde spel. Met name verdedigend zag het er goed uit. De gemaakte afspraken werden goed uitgevoerd. De problemen lagen met name in de aanval. We creëerden veel kansen, maar waren alleen niet scherp in de afronding.” Hij besluit: “Als je in topwedstrijden maar zeven goals maakt is dat onvoldoende om dit niveau wedstrijden te winnen.” 

 

Mannenploeg

Voor de mannenploeg van Ron Loos scheen de zon het afgelopen weekend. Met name zaterdagavond keerden ouderwetse tijden terug in het Nijverdalse bad. Een tot de nok gevulde tribune met waterpololiefhebbers zag een wedstrijd tussen twee streekgenoten, die het publiek lieten smullen. Het duel tussen Heren 1 en Schuurman BZC eindigde in een 12-8 overwinning voor de thuisploeg.
Aanvoerder Lars Gottemaker was over de wedstrijd van zaterdag lyrisch. “We waren conditioneel sterker dan Borculo. De tweede helft kwam BZC moeilijk tot aanvallen omdat wij als team de juiste mensen onder druk wisten te zetten en Brent Hofmeijer een goeie pot lag te keepen. Daardoor zat het verdedigend goed dicht en dat was de basis voor een goeie wedstrijd en de overwinning. Iedereen was erg gebrand om deze streekderby te winnen. Dat voelde je en dat gaf ons energie om dat beetje extra voor het team te brengen."

De Nijverdallers deden een dag later in Rotterdam het kunstje nog een keer. Tegen SVH werd het 14-23 voor Het Ravijn.

 

Zaterdag 29 februari reizen de heren naar Gouda, waar in het Groenhovenbad de heren van Widex/GZC-Donk de tegenstander is. De wedstrijd staat voor 19:20 uur in de agenda. De waterpolodames mogen ook zaterdagavond thuis een competitiewedstrijd spelen. Om 18:20 uur is het Utrechtse UZSC te gast. Hopelijk wordt het weer een mooie wedstrijd met opnieuw een volle tribune met waterpololiefhebbers??