Sport & Vrije tijd

Nederlands kampioen Bob de Jong in Hellendoorn op jacht naar winst

In de Eurol Hellendoorn Rally gaat het kampioensduo Bob de Jong - Bjorn Degandt voor de zege. Fotograaf:  Erik van ’t Land/RallyPicture.
In de Eurol Hellendoorn Rally gaat het kampioensduo Bob de Jong - Bjorn Degandt voor de zege. Fotograaf: Erik van ’t Land/RallyPicture.

HELLENDOORN – De kersverse Nederlands rallykampioen Bob de Jong komt komend weekend met zijn Hyundai i20 R5 met maar één doel naar Salland: het winnen van de Eurol Hellendoorn Rally. Nu de titel vroegtijdig is veilig gesteld kan Bob de Jong samen met zijn navigator Bjorn Degandt vrij rijden zonder druk, waarbij hij de te verwachten 75.000 bezoekers zal trakteren op spectaculaire doorkomsten op de veertien klassementsproeven. Van Kevin van Deijne (Skoda), Jasper van den Heuvel (Ford) en Bernhard ten Brinke (Skoda) verwacht Bob de Jong, die met startnummer één zal rijden, de meeste tegenstand.

Met dertien R5’s aan de start – een record voor Nederland – onderstreept de 38e editie van de Eurol Hellendoorn Rally nog maar eens de status van het grootste rally evenement van Nederland. In de regio Twente leeft de rallysport van oudsher en de rally trekt jaarlijks dan ook enorm veel toeschouwers. Na jaren van dominantie door Dennis Kuipers met een WRC-rally auto is sinds twee jaar de R5 klasse toonaangevend geworden, hoewel Kuipers in 2017 Bernhard ten Brinke nog voor wist te blijven. Vorig jaar won Hermen Kobus (Skoda) met Bob de Jong in zijn Hyundai op de tweede plaats. “Maar dit jaar heb ik mijn zinnen gezet op de eindoverwinning en ga ik de strijd met Jasper, Kevin en Bernhard graag aan,” klinkt Bob de Jong strijdlustig. “Bob zit dit jaar goed in zijn ‘flow’ en heeft al twee rally’s gewonnen (Visual Art en GTC) en met de titel op zak kunnen we zonder druk voor de eindoverwinning rijden,” is ook navigator Bjorn Degandt vol vertrouwen.