Sport & Vrije tijd

Wedstrijd met twee gezichten voor SVVN tegen Hellendoorn

NIJVERDAL/HELLENDOORN – Na een prachtige thuisoverwinning van SVVN vorige week zaterdag op DES, kreeg de competitie een vervolg op Sportpark De Voordam tegen het ongeslagen VV Hellendoorn. Voor de thuisploeg gaat alles crescendo. Vijf wedstrijden leverde even zoveel overwinningen op. Ze staan dan ook alleen op kop in de derde Klasse D, met een gat van drie punten naar De Esch. SVVN is door de overwinning terug te vinden in de middenmoot en is net als de thuisclub nog ongeslagen.

Grote afwezige was deze keer trainer Julian op den Dries; hij zat ziek thuis. Ook Jimmy Scharphof, Frank Bolink, Ahmet Alan en Nick Snellink waren door blessures afwezig. Delano Papilaja kwam terug van een blessure en deed met SVVN 2 mee en Chiel Karkdijk was geschorst voor deze wedstrijd. Bas Koedijk verving Teun Bakhuis en verder begonnen dezelfde spelers als vorige week. Arbiter Jan Klein Ganseij uit Nijverdal gaf om half drie het startsein voor deze wedstrijd.

Vanaf het begin was VV Hellendoorn de bovenliggende partij. De spelers vonden elkaar makkelijk en ze straften foutjes aan de kant van SVVN af. VV Hellendoorn deelde enkele speldenprikjes uit die allemaal door Patriz Loohuis gepareerd werden. In de elfde minuut pakte Jasper Smeijtink op eigen helft de bal op en bracht Ruben Hendriks in stelling. Die was zijn directe tegenstander eenvoudig de baas en schoot diagonaal de 1-0 binnen. Ook hierna bleef VV Hellendoorn de betere partij en kon SVVN geen gevaar stichten, terwijl Patriz Loohuis enkele keer handelend moest optreden.

In de 29ste minuut stond SVVN niet op te letten bij een ingooi en mocht Jasper Smeijtink van links naar rechts lopen om met een diagonale schuiver de 2-0 aan te tekenen. Er was geen vuiltje aan de lucht de eerste helft voor VV Hellendoorn. Vlak voor rust ging Bas Koedijk de zestien binnen en schoot de bal vol op de elleboog van een verdediger, maar het werd geen strafschop. Zo ging de wedstrijd met 2-0 de rust in.

Na de rust blijft Delano Burnama achter in de kleedkamer. Johnny Teterissa verving hem en ging linksback spelen, daar waar de eerste helft het meeste gevaar van Hellendoorn vandaan kwam. SVVN kwam goed uit de kleedkamer. Patriz Loohuis moest eerst nog een doelpunt van Hellendoorn voorkomen, maar daarna kwam SVVN helemaal los. In de 46ste minuut nam Rowan Wijnen een corner van rechts en Joost ten Kleij kopt de bal bij de eerste paal binnen.

SVVN drukt door met mooie aanvallen. In de 52e minuut veroverde Marvin Thomas iets buiten de zestien de bal en wist daarbij Joost ten Kleij te vinden, die de bal op het doel schoot. De bal komt op de rug van Marvin en maakte daardoor doelman Hulsebos van Hellendoorn kansloos.

Het was een wereld van verschil met de eerste helft. SVVN speelde met bravoure en zat fel op de thuisclub die er maar moeizaam uitkwam. SVVN kreeg kansjes en kansen om op voorsprong te komen. De grootste kans was in de 73ste minuut; Marvin Thomas ontsnapte aan buitenspel en ging alleen op de doelman af. De bal was net iets te hard, waardoor Marvin tegen de keeper aanschoot. Aan de andere kant gooide de foutloze Patriz Loohuis zich nog voor een inzet vanaf rechts van Hellendoorn. Gescoord werd er echter niet meer.

Zo bracht SVVN Hellendoorn het eerste puntverlies. Een punt waar vooraf werd getekend, in de rust geen kwartje voor gegeven werd en na de wedstrijd tevreden over was in de wetenschap dat het er zelfs drie had kunnen zijn na een goede tweede helft.