Sport & Vrije tijd

Vrouwen Het Ravijn hebben weinig moeite met PSV

NIJVERDAL - De Nijverdalse waterpolodames van Het Ravijn zijn zaterdag in Eindhoven tegen de PSV-dames het tweede gedeelte van de competitie met een klinkende 5-18 overwinning begonnen. Omdat de internationals bij de Eredivisiedames uit de competitie zijn gehaald door de KNZB, gaat het tweede gedeelte van die competitie gewoon van start. In tegenstelling tot de heren eredivisie. Deze ligt de komende weken vanwege het EK-waterpolo in het Hongaarse Boedapest stil. De heren spelen op zaterdag 1 februari pas weer hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop.

 

Zoals gezegd openden de Ravijndames de competitie na de winterstop met een klinkende 5-18 overwinning. En dat ook nog na een volgens Lot Stertefeld moeilijk begin van de wedstrijd. Lot: “We begonnen niet zo gefocust en schoten veel mis. In de tweede periode werd het verschil duidelijk en kon je zien dat wij de betere ploeg waren." Met deze overwinning staan de Ravijndames nog steeds in de top van de ranglijst en wel op een tweede plek met 22 punten uit 9 wedstrijden.

 

Zaterdagmiddag 18 januari speelt Dames 1 wederom een uitwedstrijd. Dan gaat de ploeg van Jan Mensink om 15:20 uur in Barendrecht in het Inge de Bruijn zwembad de strijd aan tegen ZPB H&L Productions 1.