Sport & Vrije tijd

Tentoonstelling Eigen Oogst: zeker een bezoek waard

NIJVERDAL – Er zijn veel verrassend mooie werken van amateurkunstenaars uit de gemeente te bekijken bij Eigen Oogst in De Smidse. Door de nieuwe coronaregels wordt bij de ingang naar QR-code gevraagd.

“En we schenken ook geen koffie. Mensen mogen wel zitten in een hoek van de tentoonstelling, maar helaas geen koffie”, legt een lid van de organisatie uit. “en het bezoek van de leerlingen van Reggesteyn is eveneens gecanceld. Dat is wel jammer.” Min of meer op thema zijn de kunstwerken gerangschikt; zo hangen en staan de dieren bij elkaar, is er een wand met landschappen en Regges en op de verdieping veel portretten. Schilderijen van deelnemers van Interakt Contour (mensen met niet aangeboren hersenletsel) hebben een eigen plekje.  Verder is er glaskunst, houtsnijwerk en hangt er patchwork. In de vitrine sieraden en aardewerk. Er is echt van alles te zien, leuk om inspiratie op te doen.

“Het is en blijft toch geweldig om hier rond te kijken”, verzucht een bezoekster. Net als altijd kan er weer een formulier ingevuld worden om aan te geven welke drie kunstwerken het publiek het mooist vindt. Deze kunstenaars krijgen t.z.t. Een tweede expositie in 'Uitgelicht'. De expositie is dagelijks te bekijken van 13.00 tot 17.00 uur.