Sport & Vrije tijd

SVVN verliest laatste strijd om des keizers baard: 4-1

NIJVERDAL/BERGENTHEIM  – Het eerste elftal van SVVN speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd in Bergentheim tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Voor SVVN stond alleen de plaats in de eindstand op het spel, voor Bergentheim waren de belangen groter. Minimaal gelijkspel betekende een tweede plaats, waarmee in de nacompetitie het thuisvoordeel wacht.

Arbiter Cemil Taflan uit Deventer floot om half drie voor aanvang van deze wedstrijd. Al snel bleek dat de achterhoede van beide teams niet de sterkste was deze middag. Zowel bij de groenen (Bergentheim in dit geval) als blauwen (SVVN) was het ware gatenkaas achterin. Het gevolg was een vermakelijke eerste helft met vele kansen over en weer. Het was dan ook een erg open wedstrijd onder een prachtig voorjaarszonnetje.

Er waren zoveel kansen dat het een kwestie van tijd was, voordat er doelpunten vielen. Hoewel de thuisploeg de mooiste en beste kansen had viel de eerste treffer aan de andere kant. In de tiende minuut nam Melvin Morsink een vrije trap op links en onder druk werkte Niek Nijenhuis de bal achter zijn eigen doelman. Lang kon SVVN niet van de voorsprong genieten. In de dertiende minuut kreeg Bergentheim een corner en aanvoerder Chiel-Jan Schuldink schoot in twee instanties raak. Verder werd er niet gescoord in de eerste helft en dat mag toch wel een klein wonder heten. Wat kansen waren er over en weer. Maar de voorhoede van beide teams hadden hun vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft was eenzelfde spelbeeld te zien. Nu was het na iets meer dan tien minuten Bergentheim dat op voorsprong kwam. Op rechts was Jeffry Plaggenmarsch eerder bij de bal dan keeper Patriz Loohuis en schoof hij de 2-1 in het net. Kansen waren de tweede helft niet aan SVVN besteed. In de 63ste minuut werkte Martijn Pouwels een voorzet van rechts binnen en vijf minuten later was het Nick Buitenhuis die eenvoudig 4-1 aantekende. Even leek een afgang voor SVVN in de maak, maar het bleef bij 4-1. Het was een wedstrijd die ook makkelijk in 10-7 had kunnen eindigen, als we alleen de enorme kansen aan beide kanten optellen. In de 73ste minuut weer een uniek moment. Zes wissels in één keer. De zeventienjarige Merlijn Beene maakte zijn debuut en speelde samen met zijn broer Thijs.

Door deze nederlaag eindigde SVVN als achtste. Na afloop werd in het clubgebouw afscheid genomen van Kars ter Avest, Roy Mulder en assistent-trainer Sander Middelesch.

Overigens goed nieuws voor SVVN 2 tot slot. Zij wonnen de derde periode en spelen zaterdag in de nacompetitie om promotie naar de reserve tweede Klasse in Ommen tegen OZC 3. Aanvang is 14.30 uur.