Sport & Vrije tijd

SVVN sluit jaar met drie punten positief af bij VV Kloosterhaar

NIJVERDAL – De laatste competitiewedstrijd van 2019 stond voor SVVN 1 afgelopen zaterdag op stapel, bij VV Kloosterhaar. Kloosterhaar is niet bepaald de favoriete tegenstander van de Volharding. De laatste drie onderlinge ontmoetingen gingen allen verloren voor de groenwitten. Waar Kloosterhaar vorig jaar vierde werd en de nacompetitie haalde, doet de club nu het een stuk minder. Elf punten is goed voor de elfde plaats. SVVN heeft er twee meer en staat negende.

 

SVVN heeft het hele seizoen al te maken met een karrenvracht aan blessures. Aan deze waslijst werd na de warming-up nog Delano Papilaja toegevoegd. Melvin Hulsman verving hem. Op natuurgras kon er niet worden gevoetbald en daarom werd er uitgeweken na een bijveld met kunstgras.

SVVN begon voortvarend aan de wedstrijd. De defensie van Kloosterhaar is niet de sterkste linie en deze werd goed onder druk gezet door de voorwaartsen van SVVN. Al na een paar minuten kreeg Teun Bakhuis een goede kans, maar zijn inzet ging voorlangs. In de zestiende minuut ging Teun over rechts goed door en legde de bal vanaf de achterlijn terug. Marvin Thomas en Melvin Morsink liepen elkaar in de weg, zodat die laatste over de bal maaide. Marvin schoot uit de draai, maar zag een verdediger redding brengen op de doellijn.

De eerste twintig minuten had SVVN weinig te vrezen van de gastheren. Door het onder druk zetten kwam Kloosterhaar nauwelijks van de eigen helft af. Hierna veranderde het spelbeeld en mocht ook Kloosterhaar aan aanvallen denken. Er werden wat speldenprikjes uitgedeeld, maar erg verontrustend was het allemaal niet. In de 28ste minuut leek de verdediging van SVVN te denken dat de bal over de achterlijn ging, maar Mark Boshove trok de bal voor en Boris Wijngaarden mocht ongehinderd de score openen. Tegen de verhouding in, maar dat telt niet.

Al snel werd de achterstand goed gemaakt. Een goede voorzet van Teun Bakhuis bereikte Melvin Morsink die de bal diagonaal binnenschoot. De volgende aanval voor SVVN een minuut later was het weer raak. Bas Koedijk zette goed door, waardoor Ronald van den Berg in balbezit kwam. Zijn voorzet bereikte Teun Bakhuis, die de bal in het doel schoot. De voorsprong kwam de eerste helft niet meer in gevaar. Sterker nog: SVVN kreeg de beste kansen om de score uit te breiden. De beste kans was voor Bas Koedijk die vanaf rechts alleen op de doelman af ging. Hij schoot echter voorlangs.

Ook de tweede helft bleef SVVN de betere partij en kreeg het uitgelezen kansen om te scoren. In de 51ste minuut was er op dertig meter van de goal aan de zijlijn vanaf links een vrije trap. De bal plofte op de kruising paal en lat en belandde bij Teun Bakhuis, die de bal vanaf een meter of twee voor een leeg doel wist over te krijgen. Tien minuten later ging Marvin Thomas met een ploeggenoot alleen op de doelman af. Hij schoot echter de bal naast, terwijl dit soort kansen eigenlijk een doelpunt zou moeten opleveren. In de 73ste minuut kreeg Melvin Morsink nog een schotkans in de zestien, maar de keeper stond succes in de weg.

Kloosterhaar kon hier maar bitter weinig tegenover zetten en SVVN bleef vrij eenvoudig overeind. Het werd bijzonder onaangenaam toen het ging regenen. Iedereen verlangde naar het einde. SVVN kreeg volop kansen, maar gescoord werd er niet meer. Vermeldingswaardig is nog wel de invalbeurt van jeugdspeler Tijn Poortman, die hiermee zijn debuut maakte in SVVN 1. Zo pakte SVVN drie punten en doet het goede zaken in de stand. SVVN stijgt naar de zevende plaats in een competitie die bijna halverwege is.