Sport & Vrije tijd

SVH Hellendoorn zoekt nieuwe leden

Van links naar rechts Joke Klink, Annemiek Bossink en Henk ter Steege.

HELLENDOORN - SVH-Hellendoorn is een omni sportvereniging met als onderdelen gymnastiek, aerobics, badminton. Vooral door de langdurige lockdown is het ledenaantal teruggelopen.

Dit jaar bestaat de vereniging 75 jaar. Een jubileum dat in 2022 in verband met de problemen met covid het volgend jaar gevierd gaat worden.

Er zijn bij de volleybal en gymnastiek verschillende competitie teams. Daarnaast heeft elke afdeling een aantal recreanten groepen. De gemiddelde leeftijd bij de recreatie afdelingen ligt relatief hoog. “Daar is niets mis mee. SVH wil graag een plek bieden waar oudere leden gezellig en actief kunnen sporten. Er moet ook voldoende ruimte zijn voor het leggen van sociale contacten”, aldus Henk Daggert, coördinator van de ledenwerfactie. “Echter er moet wel een balans zijn tussen jonge en oudere leden. Jonge leden vaak brengen vaak nieuwe en frisse ideeën in de vereniging. Oudere leden staan meestal klaar om de helpende hand te bieden bij praktische klussen.”

Met name door de covid pandemie is het ledenaantal gedaald. Een probleem dat te zien is bij verschillende zaalsportverenigingen. De sportzalen moesten op slot zodat actief sporten onmogelijk was. De volleybal afdeling heeft dat deels opgevangen door buiten op een beach veld te spelen. Maar bijvoorbeeld bij de badminton afdeling was dat onmogelijk en lag de afdeling meer dan een jaar stil.

De thuisbasis van SVH is sporthal de Voordam te Hellendoorn met een goede accommodatie voor veel sporten. Ook in Nijverdal worden voor bepaalde groepen zalen gehuurd.
In de Voordam heeft SVH ook haar eigen kantine. Afgelopen jaar is deze volledig gerenoveerd en van een moderne uitstraling voorzien.

Sportfit 60+
Daggert: “Maar om naar de toekomst met alle groepen toe verder te kunnen zal het ledenaantal moeten groeien. Allereerst is kritisch gekeken of er in het sportaanbod verbeteringen mogelijk zijn. Hierdoor zijn ook nieuwe activiteiten opgezet. Een hiervan is een speciale sportfit 60+ groep die op dinsdag gaat sporten

Vervolgens heeft SVH een actieve ledenwerfcampagne opgezet. SVH wil meer zichtbaar worden. Aspirant leden kunnen gratis meesporten. De website is gerenoveerd. Op www.svh-hellendoorn staat het volledige sportaanbod.

Komende maanden wil SVH ook contacten leggen met andere zaalsportverenigingen in deze gemeente met hetzelfde sportaanbod om eventueel praktisch samen t e werken. Er zijn veel kleine sportclubjes die hetzelfde doen als SVH en die ook te maken hebben met te weinig of een verouderd ledenbestand.

Meer informatie is te lezen op de site www.svh-hellendoorn.nl