Sport & Vrije tijd

StrongSisterRun Hellendoorn viert dit jaar 't eerste lustrum

HELLENDOORN – De StrongSisterRun was de eerste obstaclerun ‘for girls only’ en maakte haar debuut in 2015 in Hellendoorn. Dit jaar viert de run haar vijfjarig bestaan en daarom wil de organisatie groots uitpakken.

“Alles staat in het teken van het getal vijf. Zo zijn er straks vijf verschillende areas, zoals: Beach, Wellness en Party areas”, vertelt Bas Wispels, organisator van de StrongSisterRun. “Dit jaar gaan we echt uitpakken. Wie jarig is, trakteert.” De invulling van de overige areas tijdens de StrongSisterRun op 31 augustus volgt nog, maar om het jubileum te vieren geeft de organisatie nu al een aantal prijzen weg.

Geheel in stijl van het getal vijf worden er vijf StrongSisterRun Birthday pakketten weggegeven. “De focus van de StrongSisterRun ligt niet op prestatie, maar op plezier en gezelligheid. Het moet een echte girls day out worden”, licht Wispels toe. De inhoud van het pakket bestaat uit toegang tot de VIP area, inclusief gratis eten en drinken, een startbewijs voor vijf kilometer en een VIP-parkeerticket. Daarnaast krijgen de dames een StrongSisterRun kledingpakket en hardloopschoenen. Bovendien worden ze in vijftig dagen klaargestoomd voor de StrongSisteRun vijf kilometer door een persoonlijke intake met een trainer, exclusieve small group trainingen en een vijftig dagen (hardloop)trainingsschema.

Het doel van de organisatie is om alle dames in beweging te krijgen. “We hopen met deze actie een grote doelgroep te bereiken, met name de dames waarbij er toch nog een drempel is om deel te nemen. Het gaat bij de StrongSisterRun niet om de mooiste, de fitste of de snelste, het gaat om het plezier! En daar hebben alle girls recht op.” En dat past bij het thema van dit jaar: Girls Run The World. Iedereen maakt kans op dit pakket. Meer informatie is te vinden op de website of de social media kanalen.

 

 

Podiumplekken én Europese titel
StrongmanRun-atleten in Polen

Van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni werden in Polen de OCR European Championships gehouden. OCR staat voor Obstacle Course Racing, de competitieve tak van obstacle run. De StrongmanRun heeft sinds dit jaar een eigen OCR Team. Op de geblesseerde Joey Bakker na, wist het voltallige team zich te kwalificeren voor het EK in Polen. Onder bezielende leiding van verzorger Hein Schooten presteerden ze daar uitzonderlijk goed. 

StrongmanRun atleet Ruben Dinkelman uit Lochem, behaalde de Europese titel op de short course (vijf kilometer), een loodzwaar parcours met veertig obstakels. Gedurende de afgelopen maanden wist hij zich samen met zijn teamgenoten te kwalificeren voor dit kampioenschap. “Kwalificatie gebeurt aan de hand van deelname aan de daarvoor toegewezen wedstrijden”, legt Bas Wispels, organisator van de StrongmanRun uit. De Rijssense Pim Bakker moest helaas vroegtijdig de wedstrijd staken. “Net als veertig procent van de andere deelnemers, zij hebben de finish niet gehaald. Dat zegt wel wat over de zwaarte. Het zijn namelijk allemaal professionals”, vervolgt Wispels. De net achttienjarige Nijverdaller Jesse Linthorst behaalde een twaalfde plek. “Een enorme prestatie.”

 

Elise Mul, de enige dame in het StrongmanRun team, werd derde bij de meiden onder de achttien jaar. Wispels is maar wat trots: “Onze missie is om obstacle running als sport naar een hoger niveau te tillen. Met het StrongmanRun atletenteam reizen we sinds dit jaar door het hele land én buitenland om dat te bewerkstelligen. Dat onze atleten nu al deze prestaties neerzetten is boven alle verwachtingen. Echt fantastisch.”

Het huidige team bestaat uit zeven atleten: Tom Wagemans, Pim Bakker, Frank van Lieshout, Ruben Dinkelman, Joey Bakker, Jesse Linthorst en Elise Mul. De StrongmanRun op 1 september aanstaande behoort ook tot de wedstrijden met kwalificatie mogelijkheden. “Een deel van het team zal tijdens deze ‘thuiswedstrijd’ dan ook gaan voor een kwalificatie voor het WK in Londen op 11 oktober 2019.”