Sport & Vrije tijd

StrongmanRun groeit uit tot Yu Man Race Obstacle Run

HELLENDOORN - De nieuwe koers en daarbij behorende nieuwe naam van de StrongmanRun is bekend. Het evenement gaat verder als Yu Man Race. Ook de StrongSisterRun wordt onderdeel van de Yu Man Race. Dit betekent geen verschil meer tussen mannen en vrouwen.

Op 5 en 6 september 2020 vindt de eerste Yu Man Race plaats in Hellendoorn. Yu Man Race is niet alleen de obstaclerun in Hellendoorn. Het aanbod is uitgebreid met een hardloopwedstrijd en Yu Man Race Kids Obstacle Run op 5 september en op 18 april de Yu Man Race Throwdown in het FBK-stadion in Hengelo.

De nieuwe koers is een van de redenen dat de samenwerking met Fisherman’s Friend is opgezegd. “Een gezamenlijk besluit”, vertelt Bas Wispels. “Onder Yu Man Race organiseren wij meerdere evenementen en worden we toegankelijk voor verschillende groepen mensen, van topsporters tot kinderen. Bovendien kunnen we ons nu nog meer richten op de gezonde kant van sporten.”

“Yu Man staat voor human, wat mens betekent. Met deze naam spreken wij alle mensen aan. Iedereen kan deelnemen aan de races en wij zorgen ervoor dat alle evenementen voor ieder mens toegankelijk en uitdagend worden. De Yu in Yu Man kun je ook zien als you of jij, wat oproept dat het binnenkort ook jouw race wordt”, vervolgt Wispels.

De naamsverandering en bijbehorende missie betekent ook dat de StrongSisterRun vanaf nu opgaat in de Yu Man Race. De obstaclerun wordt opgedeeld in vier afstanden: 5, 10, 15 en 21 kilometer. Bovendien wordt rekening gehouden met het niveau van de sporters. “We willen zowel topsporters als beginnelingen bereiken. Door de verschillende startgroepen te handhaven en een aparte groep voor competitors te creëren, kunnen we hier goed op inspelen.”

Op zaterdagochtend 5 september 2020 vindt voor de eerste keer de Yu Man Race Kids Obstacle Run plaats. Aansluitend zal de zaterdag in het teken staan van hardlopen, met als hoogtepunt de 21 kilometer, een halve marathon. Deze wordt gehouden in de bosrijke omgeving van Hellendoorn.

Zondag 6 september is de dag van de obstacleruns. “De obstaclerun vindt in een verbeterde vorm plaats. Deelnemers krijgen wat ze van ons gewend zijn, maar we gaan ze verrassen met spectaculaire extra’s.”

De rode draad in alle Yu Man Races is next-level sport. “Wij gaan ervoor zorgen dat deelnemers het beste in zichzelf naar boven halen, en dagen hen uit net die stap extra te zetten”, licht Bas Wispels toe.

De organisatie zoekt de samenwerking op met maatschappelijk betrokken partijen en bedrijven die zich bezighouden met de fit- en gezondheid van mensen. “Ons doel is onze evenementen voor iedereen toegankelijk maken, maar dat betekent niet dat het er soft aan toegaat. In aanloop naar het event is goede begeleiding nodig.” Zo krijgt iedereen die zich inschrijft een gratis trainingsprogramma en volgen in de aankomende maanden verschillende workouts en clinics.

Meer informatie op www.yumanrace.com