Sport & Vrije tijd

Spectaculair rallyweekend: Eurol Hellendoorn Rally 2019

HELLENDOORN – Het grootste rally-evenement van Nederland staat komend weekend op stapel: op vrijdag 20 en zaterdag 21 september is de 38e editie van de Eurol Hellendoorn Rally. De organisatie verwacht naar schatting 75.000 toeschouwers. Deze rallyfans kunnen zich opmaken voor een spannende competitie met gevarieerde klassementsproeven, een verbeterd servicepark en veel dikke R5’s aan de start.

 

Start en finish zijn bij Manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn. Daar is na afloop van de rally bovendien een afterparty. Na de huldiging op het podium zal de band Kneiters muzikale invulling aan de avond geven met stevige boerenrock! Toegang is voor iedereen gratis! Het service park is verbeterd en wederom gesitueerd op industrieterrein ‘t Lochter in Nijverdal.

 

Proeven

In totaal staan er veertien klassementsproeven op het programma met een totale lengte van 170 kilometer, waarvan ruim zestien kilometer onverhard. De proeven zijn dit jaar weer vernieuwd. Luttenberg is terug, evenals een hele oude proef rond de Piksen bij Hoge Hexel. Rond de Borkeld in Rijssen wordt zelfs een geheel nieuwe proef verreden. Na de start in de manege op vrijdagavond 20 september staan de eerste vier klassementsproeven op het programma rond Rijssen en Markelo. Zaterdag 21 september starten de deelnemers ’s ochtends om 9.30 uur met proef Hoge Hexel gevolgd door Mageler Es bij Den Ham en proef Hallerhoek. In de middag gevolgd door de twee rondes Hellendoorn en Luttenberg. Tegen 18.00 uur rijden de eerste deelnemers over het finishpodium in de manege.

 

Shortrally en historics

De shortrally en de historics tellen samen zo’n vijftig deelnemers en zijn het zéker waard om voor te blijven kijken. Want ook hier rijden auto’s die goed zijn voor het nodige spektakel! De historics starten aansluitend op de laatste rallydeelnemer en rijden de hele rally. De deelnemers aan de shortrally rijden vijf proeven verdeeld over Luttenberg en Hellendoorn. Zij starten zaterdagmiddag om 13.30 uur in de manege.

 

Betaalde toegang
Naar verwachting strijden honderd equipes om de winst van de Eurol Hellendoorn Rally en om die goed te kunnen zien moet er een toegangsbewijs voor de proef gekocht worden. Koop je het rallypakket voor 12,50 euro dan zit daar een passe-partout (polsbandje) in die je toegang geeft tot alle proeven (behalve Luttenberg) en het servicepark in Nijverdal. Voor Luttenberg moet apart vijf euro toegang betaald worden. Kinderen tot twaalf jaar hebben, onder begeleiding van een volwassene, overal gratis toegang. Heeft u geen passe-partout dan moet ook voor het servicepark vijf euro toegang betaald worden. De toegang tot het start- en finishpodium in de manege is voor iedereen gratis.

 

De proevenkaarten met tijdschema’s en publiekspunten van de rally zijn te vinden op: www.eurolhellendoornrally.com. Daar is ook informatie te vinden over de verkooppunten van de rallypakketten en passe-partouts.