Sport & Vrije tijd

Noodkreet van Regge United Walking Football

HELLENDOORN – “Doordat we lang niet mochten spelen is het ledenaantal van Regge United sterk achteruitgegaan”, vertelt oprichter en voorzitter Jan Imbos. Regge United is opgericht in 2016 en bestaat dit jaar vijf jaar.

Imbos: “Het is heel jammer dat we nu nog maar twaalf leden hebben. Voor corona ging het goed en waren er rond de twintig leden. We zijn nu weer begonnen en alles gebeurt geheel coronaproef. Wij van Walking Football, Regge United, Hellendoorn-Nijverdal zoeken voetballiefhebbers 60+ die nog graag actief willen zijn en van voetbal houden.” 

Er zijn bepaalde spelregels, niet rennen, geen slidings en de bal mag niet boven heuphoogte komen. “Maar het is beslist geen suf spelletje. Bovendien hebben we het gezellig samen; er is ook sociaal contact. Ik daag iedereen, dames en heren 60+ uit om eens een keer mee te doen met Walking Football. We beginnen met een warming-up en spelen daarna een partijtje.” 

Iedere dinsdagmorgen van 10:00 uur tot 11:30 uur zijn de leden actief bezig op het sportpark de Voordam in Hellendoorn. Er zijn oud-voetballers van SVVN, van DES van Hulzense Boys en van Hellendoorn. Maar ook enthousiastelingen die nog nooit in clubverband gespeeld hebben zijn van harte welkom.

Ga eens online kijken daar staat veel over Walking Football en hoe leuk het kan zijn. Veel 60+ oud-voetballers en BN’ers spelen ook wekelijks Walking Football. Jan Imbos geeft graag meer informatie: email janimbos@hotmail.com of telefonisch 06-14417857.