Sport & Vrije tijd

NKC’51 bestaat 70 jaar en dat wordt gevierd!

NIJVERDAL – “15 juni is exact de oprichtingsdatum van de Nijverdalse korfbalclub. En op die datum, dinsdagavond 15 juni, houden we de Walk of Fame op onze velden”, zegt Stefan Dokters van de jubileumcommissie. Hij wil nog niet al te veel prijsgeven van het programma en geeft aan dat het best lastig was om begin dit jaar iets te bedenken dat uitvoerbaar zou zijn. Negen mensen hebben zich daarover gebogen.

“De rode loper wordt uitgelegd en de leden krijgen een hapje en een drankje. Het wordt een wandeling van een half uur over de velden met activiteiten en een knipoog naar het verleden. We beginnen ongeveer om 18.00 uur met de kangoeroes, de jongste leden. De Walk of Fame wordt in tijdvakken verdeeld. Tot slot wordt er een polaroidfoto van de deelnemers gemaakt. Om 19.30 uur is er een officieel moment met het jongste en oudste lid. De oudste is Daan Bod, hij is over de 80, was er al bij de oprichting en woont nu in Apeldoorn. De jongste is Siem Zink van 4 jaar. Het moet ouderwets gezellig worden, want korfbal is een echte familiesport.” Ook wordt dan de uitslag van de kleurplaatwedstrijd voor de jeugdleden bekend gemaakt.

De taartenactie samen met bakkerij Lorkeers loopt goed. Er zijn grote familietaarten en kleine taartjes met het NKC 70 logo met de sterren in de clubkleuren blauw en wit. “Een smakelijke actie”, vindt Dokters. Maar het knalfeest, het echte grote jubileumfeest met een DJ, wordt gevierd op zaterdag in het derde weekend van september. De jubileumcommissie verwacht dat er dan weer meer mogelijk is. De toppers van NKC '51 spelen in de overgangsklasse en de toekomst is verzekerd door de jeugdteams van de club.

Ontwikkelingen
”Onlangs zijn we begonnen om de B- en C jeugd (14-16 jaar) te interesseren voor vrijwilligerswerk bij de club. We moeten naar de toekomst kijken en vragen hun wat ze leuk vinden. Zo hebben we al enkele nieuwe trainers voor jongere teams erbij.” Een andere ontwikkeling is de aanleg van een beachveld met strandzand op het terrein. Dokters:” Het wordt multifunctioneel, kan ook voor beachvolleybal of tennis gebruikt worden en we zetten er een container bij voor de verkoop van kleine snacks. Met een beetje mooie zomer kan het heel leuk worden.” Verder wordt de kantine opgefrist. “De inrichting dateert van 2001. De stoelen zijn voor 1 gulden per stuk gekocht. De jeugd wil graag loungeplekken.”

Jeu de boules
NKC'51 heeft een grote afdeling jeu de boulers.”Ooit begonnen voor oudere korfballers, die graag bij de club wilden blijven.” Elke dinsdag- en donderdagavond trainen de senioren serieus en spelen ze competitie. Martin Smit vertelt enthousiast over wat er allemaal op de banen gebeurt. Hij komt met vaktermen als tête-à-tête, doublet en triplet.  “We spelen volgens de regels van de bond. Ook wedstrijden tegen clubs uit andere plaatsen in de buurt om de regiocup.” Hij wijst speciaal op ABC, Actief Betrokken Club, op woensdagmorgen vanaf 9.00 uur met koffie voor mensen (55+) die onder leiding van ervaren spelers een keertje willen proberen of deze sport iets voor hen is. 

Wie meer wil weten over korfbal of jeu de boules www.nkc51.nl.

Uw reactie