Sport & Vrije tijd

Nijverdaller Stef Hoekjen is drummer van vernieuwde rockband Bökkers

Stef Hoekjen (tweede van rechts) is de nieuwe drummer bij de Sallandse rockband Bökkers.

NIJVERDAL - Drummer Stef Hoekjen timmert, of drumt, hard aan weg. De 25-jarige Nijverdaller maakt sinds kort deel uit van de nieuwe bezetting van de band Bökkers. De eerste shows staan inmiddels gepland, onder andere op het Dauwpop-festival op 4 september. “Ik ben er heel blij mee. En het was stiekem een droom om een keer op Dauwpop te spelen.”

Drummen is zijn lust en zijn leven. Op 7-jarige leeftijd begon Stef met slagwerklessen bij KCMV Advendo in Nijverdal. Twee jaar later koos hij voor het drumstel. En vanaf daar maakt zijn carrière een enorme vlucht. Al enkele jaren is hij het vaste bandlid van de Nijverdalse band 2 Shot Swing en The PianoHouse. Aan het Deltion College heeft hij de opleiding ‘Artiest Muziek’ voltooid, waarna hij les is gaan geven bij Pop Rock Factory en bij de Hellendoornse Harmonie. “Dat gaat nu al bijna een jaar allemaal online. Ik ben het zo zat”, zucht Stef. “Bijna op de dag af is het een jaar geleden dat ik voor het laatst heb opgetreden. Dat is het ergste van allemaal. Ik mis inkomen, maar erger vind ik het nog dat ik niet op pad kan. Daar heb ik t allemaal niet voor gedaan.”

Filmpjes van drumcovers
Ondanks de lockdown probeert de jonge drummer er het beste van te maken in coronatijd. Stef kwam op het lumineuze idee om video’s te maken van drumcovers die hij speelde en deze te delen op YouTube en Facebook. “Vanaf begin corona kregen we geen werk meer. Ik zag online filmpjes en dacht stiekem ‘dat kunnen wij dat veel beter’. Samen met een kameraad hebben we de filmpjes opgenomen bij mij in de schuur.”

De filmpjes werden veel bekeken, ook door mensen uit de cultuursector. Dat leidde er toe dat Stef en zijn vrienden op locaties als de Smidse en de Lantaarn de filmpjes konden opnemen. Deze covers waren zo verschrikkelijk strak dat Bökkers’ aandacht direct was getrokken. Frontman Hendrik Jan zocht contact en even later hadden ze elkaar aan de telefoon. “Hij legde uit wat hij wilde met de nieuwe band. Toen heb ik meteen volmondig 'ja' gezegd." 

Kom maar op!
Bijna een half jaar moest Stef zijn mond houden; vorig jaar juli vond de eerste repetitie al plaats. “Ik heb het wel aan de kameraden verteld. Zij zijn over het algemeen wel stil geweest.” Voor Stef klikte het meteen met de andere leden van de Bökkers. Vanaf oktober is er drie keer geoefend en nu wordt er elke zaterdag gerepeteerd. “Ik heb er echt zin in om weer op het podium te staan. We zitten met het hele coronagebeuren in een stadium dat uitzicht biedt. Festivals beginnen weer te plannen voor augustus en september. Laat maar komen!”

Dromen van Dauwpop en Paradiso
Ondanks zijn toetreding tot de Sallandse rockband Bökkers kan ook 2 Shot Swing op Stef blijven rekenen. “Ik vind veel muziekstijlen leuk, bij de Sallandse rock ligt denk ik wel mijn hart. Ik stop nergens mee. Als het niet te combineren is, dan zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Maar we gaan ervan uit dat het lukt.”

Stef kijkt bijna smachtend uit naar het eerste optreden. “Ik heb altijd gezegd dat mijn doel is om als muzikant met eigen band in Paradiso te staan. De Bökkers hebben daar al een paar keer gestaan, dus ik hoop dat dat een keer gebeurt. Maar ik sta net zo lief in een kleine kroeg dichtbij het publiek. Dan heb je meer interactie. Net als op Dauwpop. Dat was ook stiekem een droom van mij om daar een keer te spelen. Ik zie wel wat er gebeurt. Zo heb ik altijd gedacht. Was er geen corona, dan had ik waarschijnlijk die filmpjes niet gemaakt en zat ik nu niet bij de Bökkers.”