Sport & Vrije tijd

Nieuwe single Dennis van Dam doet je verlangen naar de zomer

NIJVERDAL – Dennis van Dam is een ras optimist. Met zijn horecazaken in Hellendoorn en Nijverdal is het net als bij alle andere horeca bezorgen en afhalen.” Het is wel iets minder druk dan normaal, maar ik klaag niet. Ik heb nu wat meer tijd voor andere zaken. Speuren op internet en YouTube naar vrolijke, gezellige nummers die een mooie melodie hebben, lekker in het gehoor liggen, makkelijk mee te zingen zijn en passen bij mijn stem.” 

Van Dam kijkt dan onder meer naar volksmuziek uit Zuid-Amerika, Oekraïne, Portugal en Spanje. Zijn nieuwste single Carmen, die verleden week is uitgekomen, heeft ongetwijfeld Spaanse invloeden. En ook de clip met een koppel dat danst en swingt in de golven en op het strand doet denken aan zonnige strandvakantie in een warm, zuidelijk land. De zanger zegt dat hij heel tevreden is over zijn nieuwste single. Hij is ervoor naar Brabant geweest, naar Roosendaal naar de studio van Soniconsultions omdat daar ook de kraker van 2020 De Toreador is opgenomen. “Ze zijn daar goed in het in het opnemen van uptempo nummers zoals Carmen is.” 

Duitse schlager
Carmen is een cover van Duitse schlager die al langer geleden door Johnny Hoes vertaald is.” Het vrolijke nummer wordt versterkt door een low budget opgenomen clip waar Van Dam ook heel blij mee is. “En alles natuurlijk helemaal coronaproof, da's best belangrijk in deze tijd. Ik hoop dat ik mijn fans met dit nummer een beetje blij kan maken. En misschien komt er nog wel meer." 

Beste nummer
Wat zijn beste nummer is, vindt hij moeilijk te zeggen. “Ze hebben allemaal wel wat. Ja, de jongeren zijn fan van m'n voorlaatste nummer Als een Komeet. Dat wordt ook nog steeds bij Lucky gedraaid. Als ik ergens langs loop wordt het door de jongelui op straat ook wel nagezongen. Vind ik echt wel heel gaaf. Maar ouderen vinden weer Dans met mij, het beste nummer. Daar herkennen ze dan iets van zichzelf in. En persoonlijk ben ik ook wel erg gecharmeerd van Ik wil dat je bij me blijft. Met de clip die opgenomen is op de volle terrassen op de Schapenmarkt. Met een echt Helderse sfeer. Ik hoop dat het niet al te lang duurt voor dat we dat weer kunnen beleven!”