Sport & Vrije tijd

Negentiende Run Bike Run en twaalfde Kidsrun in Nijverdal

NIJVERDAL – De negentiende DRW Run Bike Run en twaalfde DRW Kidsrun staat op zondag 3 november op stapel bij zwembad Het Ravijn aan de Piet Heinweg in Nijverdal. Vele Nederlandse toppers hebben zich al aangemeld. Het parcours gaat over de prachtige Sallandse Heuvelrug. Het betreft een wedstrijd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlonbond, die geschikt is voor zowel wedstrijdatleten als recreanten.

Er moet eerst vijf kilometer gelopen worden, daarna staat er twintig kilometer mountainbiken op de rol en tot slot nog 2,5 kilometer lopen. Naast een individueel klassement en een duo-klassement, is er ook een apart klassement voor gemengde duo’s. Eén persoon neemt dan het fietsgedeelte voor zijn of haar rekening en de ander het loopgedeelte. Er zijn tweehonderd plekken beschikbaar voor individuele deelnemers en 75 plekken voor duo’s. De inschrijving gaat via www.mijninschrijving.nl en inschrijven kan nog tot 1 november 18.00 uur of tot de limiet van tweehonderd individuele deelnemers en 75 duo’s is bereikt. Er is geen na-inschrijving voor de run bike run!

Voor meer informatie kan men terecht op www.drw-runbikerun.nl of bel met 06 – 27 85 68 83. Startnummers kunnen vanaf 11.00 uur worden afgehaald in het sportcafé bij zwembad Het Ravijn. In het zwembad zijn kleedkamers en een douchegelegenheid. Het dragen van een helm is verplicht. De start van de Run Bike Run vindt vanaf 12.30 plaats op de ligweide van het zwembad. Voor elke deelnemer is er een herinnering. Speaker is Henk Borgmeijer.

Voorafgaand aan de Run Bike Run is de DRW Kidsrun voor kinderen tot en met groep acht van de basisscholen. De start hiervan is vanaf 11.15 uur. Alle kinderen in de gemeente Hellendoorn zijn hierover geïnformeerd via hun school. De afstand is één kilometer. Na afloop krijgen alle kinderen een medaille, drinken en iets lekkers. Bovendien mogen alle deelnemende kinderen na afloop gratis zwemmen in het Ravijn. Indien mogelijk kun je je vooraf inschrijven via www.mijninschrijving.nl. Op de dag zelf kan er ook nog worden ingeschreven tot een half uur voor de start. Hiervoor moet wel vijftig cent extra worden betaald.