Sport & Vrije tijd

Lekker zwemmen in Het Ravijn: op afspraak

NIJVERDAL – “Alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zijn genomen. En we zijn blij dat er sinds kort weer zwemlessen voor kinderen gegeven kunnen worden. Ook sportieve mensen die baantjes willen trekken, kunnen weer terecht”, zegt Ruben Buijserd van Het Ravijn.

Wel moeten deze mensen zich online aanmelden en betalen. Zij krijgen dan een tijdslot aangewezen. En het is thuis douchen. Uiteraard gelden ook de andere coronamaatregelen als thuis naar het toilet, handen wassen voor je komt, afstand houden en luisteren naar de extra aanwijzingen van het personeel. Deze week begint ook de aquasport weer. Alle informatie is te vinden op de website van het zwembad.

Buijserd zegt te merken dat de bezoekers er heel enthousiast over zijn dat ze weer kunnen gaan zwemmen. “Ze hebben het echt erg gemist. Ze gedragen zich correct en onze lijnen zijn strak en duidelijk.” Hij is positief over hoe het tot nog toe verloopt.

Inmiddels worden op het recreatieterrein van het buitenbad weer diverse activiteiten gehouden. “Verenigingen en sporters die normaal een ruimte of zaal huren in Het Ravijn zoals het kickboksen, de fitness en gym worden bij goed weer buiten gegeven.” Er worden technische voorbereidingen getroffen voor de opening van het buitenbad. Dat wordt regionaal afgestemd met andere zwembaden in het oosten van Nederland.

Nu pas merken mensen dat niet alles vanzelf gaat.“Juni is normaal onze drukste maand en in het buitenbad zwemmen mensen meestal geen baantjes. Dat is veel meer het spelen en recreatief zwemmen en dat moet ook goed geregeld worden. Verantwoord en volgens de nieuwste richtlijnen voor de waterkwaliteit.”

De maandelijkse extra activiteiten om het jubileumjaar te vieren gaan voorlopig niet door. “Ze zijn, zogezegd, in het water gevallen”, zegt Buijserd. “Ja, dat klinkt een beetje vreemd in verband met het zwembad.” Op 19 november 2020 is de officiële datum van het tweede lustrum, misschien dat er dan op een bescheiden manier aandacht aan besteed kan worden.