Sport & Vrije tijd

Jip twijfelde niet: “Toen mijn moeder het vroeg, zei ik direct: Ja!”

Jip Ottes maakt sterk internationaal debuut

HELLENDOORN - Jip Ottes maakte in het weekend haar internationale debuut als paardrijdster. Jip ging helemaal naar Brussel om mee te doen aan de Winterjumping Brussel, een internationale springwedstrijd. Met haar pony Jax maakte ze haar debuut in het 1.05 meter parcours. Ze behaalde hier een knappe vierde plaats in het internationale deelnemersveld. 

Jip heeft geen moment getwijfeld om mee te doen aan de wedstrijd in België. “Toen mijn moeder mij vroeg of ik daaraan mee wilde doen, zei ik direct: ja!”, steekt Jip van wal. De pas twaalfjarige Jip merkte wel dat het in België anders was dan in Nederland. “De hindernissen waren veel breder en ook veel hoger, dus dat was wel even wennen.” 

Hippisch Trainings Centrum (HTC) 
Dat Jip talent heeft blijkt wel uit haar knappe prestatie in Brussel, maar ze neemt ook deel aan een talentenplan, genaamd: HTC. “In de zomer moest Jip voorrijden en daar werd ze beoordeeld op haar talent. Dat pakte heel goed uit en nu wordt ze geholpen met veel theorielessen van ervaren ruiters, zodat de basis direct goed is”, zegt moeder Jorie Brinker. 

Coronavirus 
Door het coronavirus gaan wedstrijden al geruime tijd niet door, vandaar dat Jorie haar dochter op gaf voor de wedstrijd in Brussel. “We hadden al heel lang getraind, maar in Nederland mochten wedstrijden niet doorgaan door het coronavirus. Daarnaast wilden we naar een hogere klasse, dus besloten we mee te doen aan de internationale springwedstrijd in Brussel. De eerste rit was niet helemaal geslaagd, maar de tweede rit ging erg goed, dat was helemaal foutloos”, besluit Jorie trots. 

Ambities 
Jorie en Jip zijn erg ambitieus. “Ik wil veel internationale wedstrijden gaan rijden met Jax”, zegt Jip, die maar liefst zes dagen per week traint en daarnaast ook nog eens op het VWO zit. “Het is wel erg druk, maar wel heel erg leuk. Mijn trainer zorgt ook vaak voor verschillende oefeningen, zodat het nooit gaat vervelen. En tot nu toe is het gewoon heel erg leuk!”, besluit Jip.