Sport & Vrije tijd

Janny Stegink ‘lid van verdienste’ bij Fysion Nijverdal

NIJVERDAL – Op maandag 21 september werd Janny Stegink gehuldigd voor het feit dat ze 35 jaar actief is als trainster bij de vereniging. Janny is begonnen met lesgeven in 1984, destijds nog GVN. Ze heeft veel verschillende lessen gegeven en was destijds één van de oprichters van de acrogym-afdeling bij GVN. Onder haar bezielende leiding is deze tak van sport uitgegroeid tot een zeer grote en succesvolle afdeling binnen GVN en later bij Fysion.

Naast het geven van trainingen was Janny ook jarenlang actief als coördinator bij GVN. Het volledige reilen en zeilen op de werkvloer werd door haar in goede banen geleid. Tot op heden is Janny nog steeds actief binnen Fysion. Momenteel vervult ze, naast dat ze nog een aantal dames gymlessen verzorgt, nog een coördinerende rol binnen de seniorenafdeling.

Janny geniet met volle teugen bij haar vereniging. “Ik ben echt verbonden aan de vereniging. Er ontstaan veel vriendschappen op de club door het samen zijn en iedereen staat altijd voor je klaar. Dat maakt het echt een speciale club”, zegt Janny, die Gymnastiekvereniging Nijverdal en OKK in 2012 zag fuseren. “Het is echt een grote vereniging, maar ondanks dat het twee verschillende verenigingen waren, sloot het naadloos op elkaar aan. We hadden allemaal verschillende groepen, daarom paste het misschien ook wel heel goed bij elkaar.”

Direct verkocht
Jarenlang was Janny actief in de zorg, maar door de geboorte van haar kind stopte ze daar en ging ze aan de slag bij GVN. “Toen ik bij deze vereniging kwam, dacht ik direct: ‘Dit is het!’. Ik ben toen compleet overgestapt. Voor mij was het dan ook gemakkelijk om te zeggen dat ik mij volledig wilde inzetten voor de vereniging. Ik vond het zo mooi!”

“Welke hoogtepunten ik de afgelopen 35 jaar heb meegemaakt? Heel erg veel. Van de fusie, waar ik zelf grote verantwoordelijkheid bij had, tot aan competitiewedstrijden waar we met heel veel kinderen naartoe gingen. Allemaal hoogtepunten”, gaat Janny verder. “En… het opzetten van acrogym. We moesten dat echt helemaal opbouwen en dat is uiteindelijk heel goed gelukt. Een mooi gevoel.”

Levendige sport
Janny merkt dat de sport nog altijd leeft in Nijverdal en omstreken. “Het leeft echt! Je hebt natuurlijk wel veel andere sporten in de regio, maar over het algemeen ziet het er heel goed uit. We hebben veel groepen die vol zitten en ik denk dat de groepen alleen vol zitten wanneer het leuk is. Het gaat gewoon geweldig, van kleine kinderen tot de senioren.”

Weinig leiding
Waar vroeger nog veel moeders bij huis kwamen na de geboorte van een kind, is dat tegenwoordig steeds minder het geval. “We merken dat we niet voldoende leiding kunnen bieden voor alle sporten die wij geven. Dat heeft er ook toe geleid dat we een aantal groepen hebben moeten stoppen, dat is de grootste teleurstelling die je kunt hebben”, vervolgt Janny. “Vroeger had je moeders die stopten met werken en dan vrijwillig aan de slag gingen bij een sportvereniging, maar tegenwoordig werken moeders bijna altijd door. Mensen willen zich wel inzetten voor de club, maar hebben tijd te kort.”

Gewaardeerde vrijwilliger
Aan de waardering die je krijgt, zal het niet liggen volgens Janny. “Ik denk dat je als vrijwilliger voldoende waardering krijgt. Je weet dat leden graag bij je komen. Dat is gewoon heel leuk. Vanuit het bestuur komt ook voldoende waardering. Als je dingen voor de club doet, dan word je echt wel gewaardeerd”, besluit Janny.

Voor deze jarenlange inzet en toewijding aan het vroegere GVN en tegenwoordig Fysion Nijverdal heeft het bestuur besloten om Janny de titel van ‘Lid van verdienste’ te geven. Tijdens de algemene ledenvergadering ontving Janny uit handen van de voorzitter de bloemen en bijbehorende oorkonde!