Sport & Vrije tijd

Inschrijving open voor derde editie van Nijverdalse CityRun

NIJVERDAL – De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun beleeft zondag 22 september haar derde editie. Een topdag vol gezelligheid in de dorpskern van Nijverdal. Ook dit jaar gaat het alweer hard met de inschrijvingen. Nog niet ingeschreven? DOEN! Alleen als je voor 9 september inschrijft, ontvang je een gratis T-shirt op de vijf en tien kilometer.

Het doel van de CityRun Nijverdal is een sportief evenement voor lokale en regionale helden. Ieder op zijn eigen niveau. Een getrainde hardloper die een top tijd gaat neerzetten, maar ook de hardloper die voor het eerst van zijn leven een vijf kilometer wedstrijd gaat lopen en deze euforie gaat ervaren. De organisatie heeft enkele wijzigingen doorgevoerd. De starttijden zijn veranderd en het parcours is een klein beetje aangepast. De 2,5 kilometer is vervallen, maar daarvoor in de plaats komt er een hilarische StilettoRun! Deelname aan deze ludieke race is helemaal gratis! De start is bij Leferink aan de Grotestraat om 14.00 uur. Vervolgens loop je op je stiletto’s via het Keizerserf naar de finish voor ToiToi. De afstand is maar 230 meter, maar het zal best zwaar worden. Daarom ontvangt iedere deelnemer (die zich voor 9 september inschrijft) een gratis functioneel T-shirt van de CityRun Nijverdal.

Er is ook dit jaar veel aandacht voor het randprogramma: Lekker eten, vertier en gezelligheid langs het hele parcours. Het publiek kan genieten van diverse muziekstijlen langs het parcours: denk daarbij aan de Trottoirband, De Sofa Rockers, DJ Lars, DJ Mooi Bussie en Trommelband Batteristas.

De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun is een hardloopwedstrijd over drie afstanden: De Hooischuur KidsRun, De Haere vijf kilometer en De Heutink tien kilometer. De jongste lopers, van vier tot en met negen jaar, lopen één ronde van 650 meter. De atleten van tien tot en met twaalf jaar lopen twee rondes. Het standaard parcours voor de vijf kilometer en tien kilometer is 2,5 kilometer lang door het centrum van Nijverdal. Elke deelnemer ontvangt een geweldige medaille.

De school met de meeste deelnemers bij De Hooischuur KidsRun (procentueel gezien) wordt ook nog eens getracteerd op ijs. Geef dus bij de inschrijving duidelijk aan op welke school je zit. En elke deelnemer aan de KidsRun krijgt op vertoon van zijn of haar medaille een gratis pannenkoek bij De Hooischuur.

Schrijf je nu alvast in voor één van de afstanden. Dit mag je als echte hardloopliefhebber niet missen. Wil je deze dag beleven als vrijwilliger? Ook zij zijn hard nodig om dit evenement tot een succes te maken. Meld je als vrijwilliger via de website: www.cityrunnijverdal.nl.