Sport & Vrije tijd

Hoofdsponsor Henk Olthof verlengt hoofdsponsorschap v.v. Hellendoorn

HELLENDOORN - Olthof dak-, wand- en gevelbeplating verlengt het hoofdsponsorschap van v.v. Hellendoorn. “Als je de website van Olthof dak-, wand- en gevelbeplating opent lees je ‘We willen tevreden gezichten’. V.v. Hellendoorn weet zeker dat Olthof bij menig klant een tevreden gezicht bezorgd. En niet alleen bij klanten. Want ook bij v.v. Hellendoorn zijn we ontzettend blij en tevreden met een loyale en betrokken sponsor als Olthof”, aldus het bestuur.

De vereniging is er erg trots op te kunnen mededelen dat Henk Olthof het sponsorcontract openbreekt en het huidige contract met nog eens vier jaar verlengt! Daarmee blijft Olthof dak-, wand- en gevelbeplating hoofdsponsor van v.v. Hellendoorn tot het einde van voetbalseizoen 2025-2026.

Trouw hoofdsponsorschap
Ieder lid, toeschouwer en tegenstander van v.v. Hellendoorn herkent het logo van Olthof dak-, wand- en gevelbeplating en honderden voetballers hebben het shirt met het logo al mogen dragen. De naam van Olthof staat namelijk al 12 jaar op het shirt van het eerste elftal. Het begon in 2000-2006 bij Vesos. De club waar Henk supporter van was en waar hij furore maakte in het zevende elftal. Overigens is Henk ook een paar uur lid geweest van buurman SOS. Hij woonde in de tijd bij Gerard Klein Horsman. Gerard hoorde dit en gaf hem de keus; of Henk ging het huis uit of hij kon terugfietsen en zich uit laten schrijven bij SOS. Henk koos voor de tweede optie. Henk stopte met voetballen toen hij in 1993 begon met zijn eigen bedrijf. Inmiddels is Olthof alweer zes jaar hoofdsponsor van v.v. Hellendoorn. Op de vraag waarom hij sponsort, antwoordde Henk: “Ik doe dit voor het dorp en de vrijwilligers. De kracht van v.v. Hellendoorn is het ons-kent-ons-gevoel. Dat vind ik prachtig.”
Olthof is niet alleen betrokken bij v.v. Hellendoorn maar steunt ook vele andere verenigingen zoals de Helderse Harmonie en de MCNH. Dat Olthof een maatschappelijk betrokken onderneming is, blijkt ook uit het feit dat er tijdens het 25-jarig jubileumfeest werd opgeroepen om geen bloemen of drank te geven, maar een donatie voor goede doelen.

Standbeeld
Wie nu door de Dorpstraat rijdt, ziet naast het standbeeld van Klepperderk nog een ander standbeeld staan, namelijk dat van Henk Olthof. “Iedereen die Henk kent, ziet meteen dat het om Henk gaat. Het postuur en de gelaatstrekken lijken precies. En mocht je dan nog niet direct herkennen dat het om Henk gaat dan zorgt de sigaar in zijn mond hier wel voor. Voor ons is dit standbeeld volledig terecht, maar de reden erachter doet ons verdriet. Henk is namelijk ongeneeslijk ziek en heeft van de doktoren te horen gekregen dat hij nog maar kort te leven heeft. Het standbeeld werd geplaatst door bevriende zakenrelaties. Dit zegt al genoeg hoe geliefd Henk is onder zijn collega’s, en niet alleen bij hen zoals ook de tekst op de sokkel van het standbeeld treffend aangeeft. Daar staat namelijk: Henk Olthof, markant ondernemer en weldoener voor dorp Hellendoorn”, aldus v.v. Hellendoorn. “Dat hij zelfs in deze bewogen periode nog tijd voor v.v. Hellendoorn vrijmaakt, en besluit om het huidige hoofdsponsorcontract open te breken en met nog eens vier jaar te verlengen tot juli 2026, bewijst dat hij zeer betrokken is en de vereniging in zijn hart zit. Iets wat in onze ogen echt heel bijzonder is en we dan ook zeer dankbaar voor zijn.”

Naast financiële steun zijn Henk en Ria Olthof zeer betrokken bij het wel en wee van de vereniging en altijd bereid mee te denken in raad en daad. “Zo heeft Henk nog een andere wens die hij in de komende periode ten uitvoer gaat brengen, namelijk het aanpassen van de tribune. De tribune wordt namelijk zo aangepast dat je niet meer tegen de staanders aan kijkt. Daarnaast gaan ze de vereniging ook nog eens steunen bij het aanpassen van de kleedkamers.”

Afgelopen zaterdag heeft Henk in de kantine van v.v. Hellendoorn het sponsorcontract voor de periode van 2022-2026 getekend. Zaterdag richtte voorzitter Lorenz Kok het woord tot Henk en vertelde hem dat hij, vanwege zijn grote verdiensten en steun voor v.v. Hellendoorn en zijn voorloper de voetbalvereniging Vesos, op de komende algemeen ledenvergadering van v.v. Hellendoorn wordt voorgedragen als erelid van de vereniging. Door daarmee in te stemmen onderscheiden de leden van v.v. Hellendoorn Henk Olthof voor zijn grote verdiensten en de hoge mate van betrokkenheid voor de vereniging.