Sport & Vrije tijd

Heren Het Ravijn winnen in Zaandam

NIJVERDAL - De waterpoloheren van Het Ravijn hebben zaterdagavond goede zaken gedaan in Zaandam. De ploeg van Ron Loos won de lastige uitwedstrijd tegen ZV De Zaan met 12-19.

 

Door deze overwinning werd de vierde plek nog meer een zekerheidje voor de Nijverdallers. Sterker nog: men kan vol vertrouwen naar boven kijken, en met de Zaan de strijd voor plek drie aangaan.

Deze zou zaterdag wel eens gehaald kunnen worden. Dan vindt in Het Ravijn de altijd spannende streekderby tussen de Ravijnheren en het Borculose Schuurman BZC plaats. Deze wedstrijd staat gepland op prime-time en wel om 19.45 uur. Het belooft een volle bak te worden. In het voorprogramma speelt ook dames 1 een thuiswedstrijd: om 17.00 uur gaan zij te water tegen de waterpolodames van ZV De Zaan. Een mooi Nijverdals waterpoloprogramma. Iedereen is van harte welkom om te kijken naar waterpolo op topniveau.

 

Zaterdag waren de waterpoloheren in Zaandam heer en meester over het mannenteam van ZV De Zaan. In zwembad De Slag, was Het Ravijn zoals vermeld met een overwinning van 12-19 een maatje te groot voor de nummer drie op de ranglijst. Aanvoerder Lars Gottemaker sprak in de nabeschouwing van de wedstrijd over een echte teamprestatie. Lars: “We speelden vanuit een zeer goede verdediging. Kwamen onze afspraken na en hebben als team hard voor elkaar gewerkt. Daardoor zag je dat ook de jongere spelers goed konden mee draaien. Drie periodes lang stond het heel goed. De laatste periode zag je door vermoeidheid dat er gaten vielen, maar gelukkig bleven we zelf wel de kansen afmaken. Een goede teamprestatie.” Goalgetter Bas ter Brake wist in deze wedstrijd zijn doelgemiddelde weer op te krikken. Hij werd topscoorder met zeven doelpunten.