Sport & Vrije tijd

Hellendoorner Pim Ronhaar wereldkampioen veldrijden

OOSTENDE/HELLENDOORN – Hellendoorner Pim Ronhaar is zaterdagmiddag wereldkampioen veldrijden geworden. Veertig jaar geleden was het voor het laatst dat een Twentenaar wereldkampioen werd. Ryan Kamp, ook een Nederlander, eindigde op de tweede plaats.

Voor Ronhaar is het niet zijn eerste prijs. In de winter werd hij ook al Europees kampioen en Nederlands kampioen. De renner stak tegenover Cyclingonline zijn trots niet onder stoelen of banken. “Dit voelt geweldig om hier te winnen. Ik heb nooit een WK-medaille behaald, greep daar altijd net naast. En dan is het direct de titel.” 

Ideale weersomstandigheden
Voorafgaand had Ronhaar wel goede hoop. “Zeker. Ik startte met de ambitie om te winnen. Toen ik het gordijn vanochtend (zaterdagochtend) opentrok en het regende was ik daar blij mee. Het maakte het WK-parcours nog idealer voor mij!”

Volhouden
“Ik was niet de superfavoriet, maar gezien het seizoen – waarin ik sterk reed tussen de elite – wist ik dat ik wel hoog mocht. Ik heb niet op een specifiek stuk het verschil gemaakt, mijn eigen tempo gereden en kon dat volhouden. Je moet wel het tempo kunnen volhouden. Dat kon ik”, aldus Ronhaar.