Sport & Vrije tijd

Hardlopers genieten van Cityrun onder zonnige omstandigheden

NIJVERDAL – De Auto Aaltink Cityrun, afgelopen zondag 22 september, was weer in een grote happening in het centrum van Nijverdal. Je zag de 'echte' hardlopers voor de start hun spieren losmaken en ukkies met gespannen gezichten hun prestaties leveren. Na afloop trotse kinderen met hun ouders. Een medaille om de nek en sommige deelnemers zelfs met bekers. Langs de kant stond een talrijk publiek om familie en vrienden aan te moedigen. Regelmatig hoorde je: “Hup Jan of Annie zet hem op!” De terrassen op en rond het Henri Dunantplein zaten vol met publiek. De stem van de speaker hield de fans op de hoogte en het Nijverdalse dweilorkest 'Trotwaarbent' verhoogde de stemming met vrolijke klanken. Kortom het was heel gezellig in het centrum, al hoorde je af en toe wel mensen mopperen dat er wéér allerlei wegen in het dorp voor het verkeer afgesloten waren.

Zo’n 851 atleten renden zondagmiddag onder andere door het centrum van Nijverdal tijdens de derde editie van run. Het werd een onvergetelijke dag voor de hardlopers en het publiek. “Een topdag”, aldus Berry Nieland van de organisatie na afloop. “Genieten met een hoofdletter G. De Nijverdalse straten waren bomvol, het was prachtig weer en overal vrolijke gezichten.”

Het parcours was dit jaar iets anders. De kidsrun was geen heen-en-weer parcours maar een mooie ronde van 650 meter. De tien tot en met twaalfjarigen liepen deze ronde twee keer. Met op diverse plaatsen langs de route gevarieerde, gezellige muziek. Want ook muziek bepaalt mede de ambiance van de unieke sfeer. Bij start en finish haalde speaker Herman Weening iedereen binnen en na afloop was het nagenieten in de straten van het centrum of op de vele terrasjes. Op het Henri Dunantplein stond een springkussen voor de jeugd. Iedereen, jong en oud, genoot met volle teugen van deze gezellige dag in Nijverdal. Een ludiek en hilarisch moment was de Leferink schoenen Stillettorun. Er stonden drie deelnemers aan de start. Onder luid gejuich kwamen de dames over de finish en beklommen het podium voor de huldiging. Het publiek kon live via de schermen meekijken!

Er werden veel goede prestaties behaald en PR’s gelopen. De Haere – vijf kilometer kwam op naam te staan van William van Eeken uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk. Hij liep deze afstand in een tijd van 16.22. Marieka op den Dries werd de eerste vrouw met een tijd van 20,21.

De Heutink – tien kilometer is gewonnen door Job Ijtsma uit Hoogeveen. Sabine Wassink uit Rijssen won bij de vrouwen. Zij liepen een respectievelijke tijd van 32:28 en 44:54.

Ize Diepman, Tijl Harbers, Naell Huijsmans en Per Bakker beklommen het podium bij de jeugd van De Hooischuur KidsRun! Wij feliciteren alle winnaars, maar ook alle andere deelnemers met hun mooie prestatie. Alle uitslagen per categorie zijn te vinden op de website: www.uitslagen.nl.

Uiteindelijk hebben tientallen vrijwilligers geholpen om alles in veilige banen te leiden. De organisatie kan dus terugkijken op een geslaagde dag en dankt alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en natuurlijk het publiek.