Sport & Vrije tijd

Handhaving voor SVVN na zege op Wilhelminaschool

NIJVERDAL/HENGELO – Het eerste elftal van SVVN toog afgelopen zaterdag naar Hengelo voor hun confrontatie met Wilhelminaschool. Het was inmiddels vijf voor twaalf geworden voor SVVN. Slechts twee punten boven de degradatiestreep met nog drie wedstrijden te gaan. De basis elf was op de nodige plaatsen gewijzigd. De geschorste Kars ter Avest werd vervangen door Yorick Nijstad. Bas Koedijk is op vakantie en werd vervangen door Melvin Morsink. Ook Delano Burnama was afwezig en hij werd vervangen door B-junior Rowan Wijnen. Tot slotte was ook Chiel Karkdijk weer beschikbaar na langdurig blessureleed. Hij nam de plek in van Melvin Hulsman die als reserve begon.

Toen arbiter Martin Bos uit Bentelo iets na half drie voor aanvang van de wedstrijd floot greep SVVN de gastheer figuurlijk bij de strot. Een wonderlijke gewaarwording. SVVN overklaste School door ze bij balbezit direct vast te zetten zodat de thuisploeg gedwongen werd fouten te maken. SVVN kreeg van het begin af aan kansjes en was eigen heer en meester. Een doelpunt als beloning kon niet uit blijven en deze kwam al vlot. In de elfde minuut speelt een verdediger van Wilhelminaschool lastig terug op zijn keeper Jeroen Kok. Deze wordt opgejaagd door Roy Mulder. Kok speelt de bal naar zijn rechter zijlijn waar Frank Bolink de bal op pikt. Deze schiet de bal ineens naar het centrum waar Roy Mulder nog vogelvrij staat. Zijn schot lijkt nog gepareerd te worden door de doelman, maar deze ziet de bal toch achter hem. De wenselijke vroege voorsprong is een feit.

Hierna verandert er weinig aan het spelbeeld. SVVN is heer en meester en jaagt de tegenstander over het hele veld op. In de 21ste minuut is Rowan Wijnen uitgeweken naar links en speelt de bal op de zestien op Melvin Morsink. Deze komt voor zijn tegenstander omdat Melvin gewoonweg feller is. Hij schiet de bal in de uiterste linkerhoek achter de kansloze keeper Kok. Zo komt SVVN nog voor kwart wedstrijd gespeeld op een comfortabele 0-2.

Eén dieptepunt deze middag. Chiel Karkdijk wordt voor de tweede keer flink betrokken in een duel. Zijn tegenstander krijgt geel, maar Chiel moet andermaal het veld geblesseerd verlaten. Marvin Thomas vervangt hem. In de 29ste minuut zet Rowan Wijnen op rechts goed door. De bal komt daardoor bij Melvin Morsink die ook goed in de wedstrijd zit. Dit bewijst hij door slalommend een weg in de zestien te vinden langs de verdediging van Wilhelminaschool en beheerst de 0-3 aan te tekenen door een schot in de korte hoek.

In de rust zal er ongetwijfeld een donderspeech zijn geweest in de kleedkamer van de thuisclub. Maar daar was in het begin van de tweede helft niks van te zien. Frank Bolink wordt gelijk bij aanvang de diepte ingestuurd en tekent de 0-4 aan. Er is echter een vlagsignaal en deze wordt overgenomen door de scheidsrechter. Melvin Morsink gaat in de 50ste minuut met wederom een steekbal alleen op de doelman af. Deze weet met een knappe redding de 0-4 te voorkomen. In de 53ste minuut sneed er weer een steekbal door het hart van de defensie van Wilhelminaschool. Roy Mulder is sneller dan zijn tegenstander en rondt beheerst af: 0-4

In de 77ste minuut is er een uitbraak van Wilhelminaschool. Een aanvaller gaat alleen op Patriz Loohuis af en legt de bal breed op een collega die eenvoudig de 1-4 aantekent. Inmiddels is VV Mariënberg op voorsprong gekomen bij Voorwaarts wat uiteraard met gejuich wordt ontvangen. In de 84ste minuut het slotakkoord voor deze wedstrijd. De ingevallen Melvin Hulsman worstelt in de 16 en daardoor komt de bal voor de voeten van Roy Mulder. Deze schiet de 1-5 eindstand tegen de touwen en viert het feestje met de met de bus meegereisde SVVN Ultra’s. SVVN heeft alles gegeven en zich beloond met een 1-5 overwinning. Hiermee zijn ze nog verzekerd van klasse behoud, maar dit moet zoveel vertrouwen geven dat dit in de resterende twee wedstrijden bewerkstelligd zou moeten kunnen worden. Alle lof voor de Volharding voor deze middag.