Sport & Vrije tijd

Ronde van Haarle en Sallands Mooiste

Haarle twee dagen lang walhalla voor fietssport

HAARLE – De Haarlese Wieler Club SaMo organiseert komend weekend, zaterdag 6 en zondag 7 juli, Sallands Mooiste; een tweedaags fietsevenement met topsport in het dorp zelf en de ruime omgeving. Sallands Mooiste staat bol van de diversiteit, uitdaging, sportiviteit op fietsgebied en de sfeer en gastvrijheid van Salland.

Zaterdag 6 juli is eerst de Ronde van Haarle die in samenwerking met fietsvereniging CC’75 uit Nijverdal wordt gereden. Het is een officiële wedstrijd voor jeugdrenners met KNWU licentie. Tussendoor is er een Dikke Banden Race, zodat ook de minder ervaren maar niet minder fanatieke jeugdrenners hun prestaties mogen laten zien. In de ochtend zijn de krachtmetingen en rijden de renners, één of meerdere plaatselijke rondes rijden. In de middag start de oudere jeugd. Dit jaar is het parcours voor het eerst uitgebreid met een omloop van tien kilometer buiten het dorp. Afhankelijk van de categorie waarin de renners uitkomen zullen zij één of meerder omlopen en plaatselijke rondes rijden.

Eveneens nieuw dit jaar is de FUNklasse. Dit maakt het voor iedereen die geen licentie heeft toch mogelijk om een keer een echte wielerwedstrijd te rijden. Deze klasse is er voor beginnende renners die af en toe een wedstrijd willen rijden. Alleen een KNWU of NTFU basislidmaatschap is vereist.

Op zaterdag zijn voor alle bovengenoemde wedstrijden de start en finish op de Kerkweg in Haarle en is de prijsuitreiking na afloop op het Kerkplein. Daar is ook catering aanwezig. Parkeergelegenheid is er aan de Haarleveldweg 1, volg lokaal daarvoor de P-borden.

Zondag 7 juli wordt de achtste editie van 'Sallands Mooiste' verreden. Inmiddels is deze tocht een begrip bij fiets liefhebbers en publiek. De mooie, gevarieerde omgeving van Salland, een brede keuze aan tochten en uitdaging, een goede organisatie met enthousiaste vrijwilligers en veel gezelligheid kenmerken dit evenement. Daarnaast zijn er op de routes diverse rust- en verzorgingspunten. Deze zijn ook toegankelijk voor publiek. Sallands Mooiste heeft dan ook niet voor niets de kwalificatie 'extra goed geregeld' gekregen van de NTFU.

De MTB-routes zijn dit jaar aangepast, de beschikbare afstanden zijn 25, 45, 60 en 80 kilometer. Een Time Trail is mogelijk op de afstanden 45, 60 en 80 kilometer. De routes voor de tourtochten zijn ook vernieuwt, de beschikbare afstanden zijn hier 75, 100 en 140 kilometer. Ook kan er op de route zelf gekozen worden voor voor 'easy' of 'extreme'. Extreme is voor rijders die nog een extra uitdaging willen, met een klimmetje en wat extra hoogtemeters. De 75 kilometer is ook geschikt voor handbikers! Voor wie met het hele gezin wil deelnemen is een route van 35 kilometer uitgezet. Deze tocht staat garant voor lekker onbezorgd fietsen en genieten van de omgeving. Ook is deze route is geschikt voor handbikers.

Op zondag is er bovendien gelegenheid voor bedrijventeams om deel te nemen aan een tocht naar keuze. Zo kun je samen met je collega's genieten van een mooie tocht met VIP-behandeling en is er na afloop ruimte om gezellig bij te kletsen en uit te rusten op het wielerterras.

Op zondag is de start en finish bij Sportorant Sprengendag in Haarle. Het terrein is ingericht als één groot wielerterras met muziek en catering. Kortom, een gezellige plek waar deelnemers en publiek gezellig kunnen napraten. Er is een bewaakte fietsstalling aanwezig, zodat men onbezorgd kan genieten. Parkeergelegenheid is er aan de Raalterdijk 20 in Haarle, volg ook hier lokaal de P-borden.