Sport & Vrije tijd

Goed weekend voor de teams van Het Ravijn

NIJVERDAL - Het tweede gedeelte van de competitie in het waterpolo is nog maar net van start gegaan en het weekend van Het Ravijn kan al niet meer stuk. Bijna alle eredivisieteams hebben hun wedstrijden weten te winnen.

Sander Veltkamp loodste Heren 1 naar de overwinning. Foto: Wim Beunk
Sander Veltkamp loodste Heren 1 naar de overwinning. Foto: Wim Beunk

Heren 1 van Het Ravijn boekte hierbij de grootste uitslag. De ploeg van Ron Loos won met maar liefst 10-14 van De Ham. Dames 1 deed het in Leiden ook goed: zij won met 10-12 van ZVL 1886, dat zich voor deze wedstrijd versterkt wist met oud international- en NOS-commentator bij het EK waterpolo in Boedapest, Iefke van Belkum. Ook heren 2 wist te winnen in Wormerveer: zij versloegen De Ham 2 met 10-11. Dames 2 moest een kleine nederlaag incasseren bij ZVL 2. Het werd 14-13 voor de sleutelstad polosters.

 

Heren 1

Na bijna zes weken stil te hebben gelegen in verband met het EK-waterpolo in het Hongaarse Boedapest hebben de Ravijn waterpoloërs dit weekend de competitie weer opgepakt en deden dat niet onverdienstelijk. In zwembad De Watering in Wormerveer was het team van Ron Loos met een 10-14 overwinning oppermachtig voor het team van De Ham. Ron Loos: “We hebben het na zes weken geen competitie te hebben gespeeld, erg goed weten op te pakken.” Zonder de geblesseerde Joran Loos, maar met in het water een goed leidinggevende Sander Veltkamp, speelden de heren van Het Ravijn een hele goede wedstrijd. Dit ondanks het fysieke spel, dat de tegenstander doorgaans in het water neerlegt. Door deze overwinning hebben de Ravijnheren zich in ieder geval voor een week in de top vier van de eredivisie weten te spelen. Dit met 24 punten uit 13 wedstrijden. “Ze hebben het als team heel goed gedaan”, sprak trainer-coach Loos na de wedstrijd lovend over zijn team. De Nijverdalse heren mogen zich gaan opmaken voor de competitiewedstrijd tegen lijstaanvoerder UZSC, aanstaande zaterdag om 18:00 uur in het eigen Ravijnbad. Eindelijk weer een wedstrijd met een tegenstander van formaat in het eigen thuisbad! Kom allen kijken naar deze waterpolotopper!!

 

Dames 1
De waterpolodames lieten zich zaterdagavond ook gelden. In Leiden wonnen ze zoals gezegd met 10-12 van tot voor kort lijstaanvoerder ZVL. Trainer-coach Jan Mensink over de wedstrijd: “Het begin van de wedstrijd was goed. Daarna kende ons team een mindere periode, waarin ZVL een voorsprong nam, maar ze pakten het weer goed op en wisten de wedstrijd winnend af te sluiten.” Ook woordvoerder Lot Stertefeld, afgelopen zaterdag topscoorster met 4 doelpunten, was die mening toegedaan. Lot: “We waren in de aanval heel beweeglijk en hebben echt als team gespeeld. We wisten elkaar op het juiste moment te vinden. We bleven goed geconcentreerd spelen zowel in de aanval als verdediging, ondanks het gemis van Lieke Schokke-Klaassen.” (Lieke is zondag getrouwd.)
De komende twee weken zou de Damesselectie zich met het Barendrechtse ZPB meten in de kwartfinale van de KNZB beker. De Barendrechters hebben zich echter teruggetrokken uit het bekertoernooi. De Ravijndames stromen nu zonder te spelen door naar de halve finale van die KNZB beker. De ploeg van Jan Mensink heeft de komende twee weken een vrij weekend.