Sport & Vrije tijd

Gezinus Schutten krijgt de titel ‘lid van verdienste’ bij SVVN

NIJVERDAL - Tijdens de Algemene Vergadering van 6 december jongstleden is Gezinus Schutten benoemd tot lid van verdienste van SVVN. Aangezien de inmiddels 84-jarige Gezinus heel veel voor onze vereniging heeft betekend, werd hij op deze bijzondere ledenvergadering digitaal in het zonnetje gezet. Gezinus is iemand die het liefste in de luwte blijft. Maar deze keer ontkwam hij niet aan de spotlights. 

Het was de tweede keer in de geschiedenis van SVVN dat de Algemene Vergadering digitaal werd gehouden. Toch surften vele leden de digitale snelweg op om de vergadering op afstand bij te wonen om van het reilen en zeilen van De Volharding te vernemenTijdens de bestuursmededelingen nam voorzitter Peter van der Linde het woord en somde zonder de naam te noemen – in een lang betoog alle vrijwilligerstaken op die dit voorgedragen lid in ruim 40 jaren had verricht binnen de vereniging. Uiteindelijk pakte hij de telefoon en in een liveverbinding kon hij Gezinus Schutten feliciteren met dit prachtige gebaar van de leden. 

Gezinus werd in 1973 lid bij SVVN en begon direct als barmedewerker, een functie die hij 45 jaar heeft vervuld. Maar aangezien Gezinus in het dagelijks leven vertegenwoordiger was, had hij ook commerciële capaciteiten die hij goed voor SVVN kon inzetten. Om die reden werd hij al spoedig benaderd om zitting te nemen in de reclamecommissie. Daar voelde hij zich als een vis in het water. Bij lokale ondernemers verkocht hij vele reclameborden voor zijn vereniging. Op het commerciële vlak was Gezinus bijna 40 jaar actief, en het bleef niet bij het scoren van reclameborden. Zo regelde hij ook de advertenties voor folders en voor de clubbladen. Daarnaast haalde hij vele gesponsorde wedstrijdballen binnen voor het eerste elftal. Die werden later natuurlijk gebruikt door de lagere elftallen, die hiervan op deze manier mee profiteerden. Verder werden vele elftallen dankzij hem voorzien van shirts met sponsornamen, zodat iedereen er netjes bijliep in het veld.  

Bestuurlijk liet Gezinus zich ook gelden. Hij maakte deel uit van de jubileumcommissie van het 75-jarig bestaan van de vereniging en daarnaast maakte hij vele jaren deel uit van het bestuur van de supportersvereniging. De titel van ‘Lid van Verdienste’ is daarmee zeker verdiend!