Sport & Vrije tijd

Geweldig loopfestijn in hartje Nijverdal

Foto door: www.annauf.nl

NIJVERDAL - Zo’n 1000 atleten renden zondagmiddag door het centrum van Nijverdal tijdens de vierde editie van de Auto Aaltink Cityrun Nijverdal. Het werd een onvergetelijke dag voor de hardlopers en het publiek. “Een topdag”, aldus Berry Nieland van de organisatie na afloop. “Genieten met een hoofdletter G. Een heerlijk zonnetje, volle terrassen, muziek in allerlei soorten langs het parcours en overal vrolijke gezichten.”

Na ruim anderhalf jaar coronacrisis en beperkende maatregelen was het te merken dat iedereen er weer zin in had. Energieke deelnemers en enthousiast publiek hadden een geweldige dag in hartje Nijverdal. Jong en oud genoot met volle teugen.

De Heutink – KidsRun was een mooie ronde van 650 meter. De 10 tot en met 12-jarigen liepen deze ronde 2 keer. Bij start/finish haalde speaker Herman Weening iedereen binnen.

Nieuw dit jaar was De Apotheek Nijverdal – G-Run. Deze deelnemers liepen ook 1 ronde van 650 meter. Een aantal van hen liep zelfs mee op de 5 en 10 kilometer. 

De uitslagen
Er werden veel goede prestaties behaald en PR’s gelopen. De Haere – 5 Kilometer kwam op naam te staan van Gert Tijhuis. Hij liep deze afstand in een tijd van 16.54.

Josefine Ulfman werd de eerste vrouw met een tijd van 19.31. 

De D&A Licht – 10 KM werd gewonnen door Rutger op den Dries. Hij liep deze afstand in 37.09. Herlinde Roke won bij de vrouwen. Zij liep een tijd van 45.31.

Nore Samson (meisjes t/m 9), Jits ten Dam (jongens t/m 9), Sophie Willems ( 10-12) en Per Bakker (10-12) beklommen het podium bij de jeugd van de Heutink – KidsRun! En Max Grondhuis won de allereerste G-Run. Wij feliciteren alle winnaars, maar ook alle andere deelnemers met hun mooie prestatie. Alle uitslagen per categorie zijn te vinden op de website: www.uitslagen.nl.

Uiteindelijk hebben tientallen vrijwilligers geholpen om alles in veilige banen te leiden. De organisatie kan dus terugkijken op een geslaagde dag en dankt alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en natuurlijk het publiek. Op naar de vijfde editie! Wil je nog even nagenieten van de sfeer en de reacties van publiek en lopers? Check dan de Facebook-pagina van de Cityrun Nijverdal. Verslaggevers van Socialmediapromo.nl waren er de hele dag bij voor een liveverslag van deze mooie editie van de Cityrun in Nijverdal.