Sport & Vrije tijd

Gevarieerde opzet maakt SVVN Mini Schoolvoetbaltoernooi uniek

NIJVERDAL – Een top DJ, opzwepende muziek, groene rook, drones in de lucht en een grote enthousiaste dansende menigte. Het was dit keer niet het decor van een grootschalig dancefestival, maar de afsluiting van het Mini Schoolvoetbaltoernooi, op woensdag 15 mei op de velden van SVVN.

Op de tonen van het nummer van de Snollebollekes 'Van links, naar rechts' dansten de ouders en kinderen met grote vellen in de groen witte kleuren van SVVN, terwijl drones dit vanuit boven vastlegden. Ruim zevenhonderd kinderen uit de Gemeente Hellendoorn (groepen drie tot en met zes) vermaakten zich deze dag opperbest met voetbalwedstrijden en diverse spellen. Zo moesten teams met zijn zessen in een loopslang om mandjes van start naar finish te brengen en werd er door vier teams tegelijk twee tegen twee gespeeld in een opblaas panna-court. Zelfs een mini-survival moesten de kinderen zien te overwinnen. Tussendoor konden ze geschminkt worden en genieten van drinken en gratis vers fruit!

Onder wederom prachtige weersomstandigheden werd de vierde editie van het SVVN Mini Schoolvoetbaltoernooi gehouden. Elk jaar neemt de animo voor dit prachtige evenement toe. “Voor de organisatie is het altijd weer een hele puzzel om het programma rond te krijgen”, aldus organisator Mike Melssen. Desondanks is het weer gelukt, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Waaronder veel jeugd van SVVN en een groep leerlingen van scholengemeenschap Reggesteyn. Zij begeleiden de diverse wedstrijden en spellen. Voor hen is het een leuke, drukke, maar vooral ook leerzame dag. “Maar vergeet ook de sponsors niet”, vervolgt Mike. “We maken flink wat kosten en krijgen geen subsidie. Het is dan prettig dat we met sponsoring een groot deel van de kosten kunnen dekken. Het is een ‘win-win’ situatie. Bedrijven willen zich graag conformeren aan ons thema: sport, beweging en plezier voor de jeugd.”