Sport & Vrije tijd

Yvon Wille-Ruijter: “Het was echt een topavond”

‘Geslaagd gevoel’ na Happie Schnappie Pubquiz

HELLENDOORN/NIJVERDAL – Zaterdag 27 februari organiseerde Rotary Hellendoorn-Nijverdal e.o. ‘De Happie Schnappie Pubquiz’, een initiatief van Rotary met als goede doel: de minima van de gemeente Hellendoorn. Yvon Wille-Ruijter van de organisatie kijkt met een goed gevoel terug op de avond.

“Het was echt fantastisch. Iedereen was erg enthousiast en we kregen van veel leden een dikke pluim. Dat is mooi om te horen. Normaal hebben we natuurlijk wekelijks fysieke bijeenkomsten en dan bespreken we al het nieuws wat voorbijkomt. Dat is zowel lokaal als internationaal”, steekt Yvon van wal. Voor Rotary Hellendoorn-Nijverdal was het nieuw om een online evenement te organiseren. “Het was best spannend, want we zijn geen twintigers meer haha.”

Deelnemers
Vorige week zaterdag deden ernaar verluidt maar liefst 350 deelnemers mee aan de Happie Schnappie Pubquiz. De organisatie schakelde DJ voor jou in, in de persoon van Martijn Rutgers. Zijn bedrijf organiseert ook online pubquizen en bingo’s. “Hij was ook heel tevreden, hij zei: ‘Potverdorie, heel goed gedaan’. Als je zoveel deelnemers hebt, moet de techniek je natuurlijk niet in de steek laten, en dat hadden we dankzij Martijn perfect voor elkaar.”

Skiquiz
Rotary Hellendoorn-Nijverdal e.o. kwam met het idee voor een skiquiz. “Veel mensen gaan elk jaar op skivakantie en daarom leek het ons een mooi idee om een pubquiz op te stellen met vragen over het skiën. We hebben toen alle vragen en filmpjes zelf bedacht, en we zijn tevreden over het eindresultaat, iedereen was erg opgetogen.”

Woordje van burgemeester Raven
“We hadden burgemeester Raven gevraagd of ze ook een woordje wilde doen over de minima gezinnen in onze gemeente Hellendoorn en dat wilde ze heel graag. Ze had de boodschap opgenomen en die konden we dan laten zien. En ook Annet Nikamp liet van zich horen met twee leuke jodelnummers. Het was echt een topavond.”

Opbrengst
De opbrengst van de quiz ging volledig naar het goede doel, namelijk Minima. “Wij willen minimagezinnen, die vaak niet op vakantie kunnen, financieel supporten. Met onze hulp hopen we dat deze gezinnen wel op vakantie kunnen”, zegt Yvon, die ook veel donaties ontving van niet-deelnemende mensen. “We hebben wel 500 euro aan donaties gekregen. Dat is toch fantastisch!”

Lokale ondernemers ondersteunen
“We hadden hapjes besteld bij Grand Cafe Toi Toi en Eetcafé De Droadnagel en de drank hadden we besteld bij Wijn en Whiskyhuis in Nijverdal. Op die manier proberen wij ook de lokale ondernemers zoveel mogelijk te steunen in deze bizarre tijden”, zegt Yvon, die bij de loterij ook veel prijzen van lokale ondernemers mocht weggeven. “Intersport Ramon Zomer had de hoofdprijs met een 200 euro tegoedbon voor besteding bij Intersport in Nijverdal, terwijl we daarnaast ook een cadeaubon van Toi Toi en van het Wijn en Whiskyhuis mochten weggeven en een bon van Stylinde. Al met al was het gewoon een geweldige avond, maar hier blijft het niet bij. We gaan nog bezig met een aantal nieuwe acties, dus houdt ons in de gaten via social media!”