Sport & Vrije tijd

Theo Engels: “Een rally zonder publiek was geen optie”

Eurol Hellendoorn Rally mag doorgaan op 18 september

Jado Fotografie

HELLENDOORN – Lange tijd was er onzekerheid of de Eurol Hellendoorn Rally wel door kon gaan, maar aan al die onzekerheid is een einde gekomen. Voorzitter Theo Engels is blij dat het door mag gaan, ondanks de beperkingen.

De Veiligheidsregio Twente heeft het vernieuwde coronaprotocol goedgekeurd. Zo is er een maximumaantal bezoekers toegestaan en mogen zij alleen op de daarvoor aangewezen plekken staan. “We zijn natuurlijk heel erg blij, een rally zonder publiek was geen optie”, steekt Engels van wal. “Uiteraard hadden we liever iedereen willen verwelkomen, maar we kijken liever naar wat wel mogelijk is.”

Gemengde gevoelens
In eerste instantie gaf Veiligheidsregio Twente geen goedkeuring voor de rally, maar na enkele aanpassingen in het coronaprotocol mag het toch doorgaan. “Deels snap ik de Veiligheidsregio Twente wel, maar het stoort me wel dat er verschillende regio's met verschillende interpretaties zijn. Maar daar wil ik niet te veel over uitweiden, dat kost alleen maar negatieve energie.”

Engels keek wel met gemengde gevoelens naar de Formule 1 in Zandvoort. “Als ik zie hoe druk het in Zandvoort was, dan kijk ik daar wel met gemengde gevoelens naar. Ik vind het geweldig om te zien, maar ik had die drukte ook heel graag bij ons gezien, maar helaas.”

Hopen op begrip
Engels en consorten wilden dit jaar een gratis evenement voor bezoekers organiseren, maar corona gooit roet in het eten. “Het lijkt ons heel mooi om geen entree te vragen aan bezoekers, maar we moeten dit jaar werken met een ander ticketing-systeem en hebben meer beveiligers nodig. Dat kost allemaal geld, dus we hebben wel entree moeten vragen. Ik hoop dat mensen daar ook begrip voor hebben”, besluit Engels.

In totaal mogen er zo'n 8500 bezoekers komen. De toeschouwers mogen op veertig zogenoemde publiekspunten langs de route staan en moeten hiervoor een kaartje kopen. Ook moeten ze bij aankomst een negatief testbewijs of vaccinatiebewijs kunnen laten zien.