Sport & Vrije tijd

Druk weekend bij Hippisch Centrum 't Oale Spoor

 Isabelle Plijter. Foto: ’t Oale Spoor
Isabelle Plijter. Foto: ’t Oale Spoor

HELLENDOORN - Bij de Hertruiters in Hellendoorn werd vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagavond volop dressuur gereden. De vereniging organiseerde een dressuurwedstrijd die zeer goed bezocht werd.

Dat de mooie accommodatie populair is bij de ruiters en amazones, bleek wel uit het feit dat er een lange wachtlijst was. De wedstrijd is goed verlopen en de eigen ruiters presteerden ook zeer goed.

Vrijdag werd gestart met de klasse ZZ-Licht dressuurpaarden en hier was er een derde prijs voor Mariette van 't Hoff met Gwendolyn. De combinatie behaalde 211,5 punten.

Zaterdag was het de beurt aan de pony's en werd er in leeftijdsklassen gestart. In de categorie 6 tot 8 jaar was er in de klasse B en L1 dressuur maar liefst twee keer een eerste prijs voor Berber Nijland met haar pony Sunny Boy. Met 202.5 en 203.5 punten was ze de concurrentie te sterk af.

In de categorie 9 tot 11 jaar was er in de klasse L1 en L2 dressuur een eerste prijs voor Nikki Dollen met haar pony Timon, zij behaalden 199 punten.

Bij de categorie 12 tot 14 jaar vielen zelfs drie Hertruiters in de prijzen. in de klasse B dressuur was er een eerste prijs en 199 punten voor Luc Eshuis met Black Fire. Zus Melissa Eshuis deed er met Forest Fire nog een schepje bovenop en behaalden een monsterscore van 222 punten, wat uiteraard goed was voor de eerste plaats in de klasse L1 dressuur. Nog een eerste prijs behaalde ze in de tweede proef van de L1 met 199.5 punten.

Thijmen Hosmar deed goede zaken in de klasse L2 dressuur en reed met zijn Candy Crush naar 207.5 en 196.5 punten en twee keer een tweede prijs.

In de leeftijdscategorie 15 tot 18 jaar was er tot slot nog een eerste prijs in de B-dressuur voor Leonie Torny met Farried, waarmee ze 208 punten bij elkaar reed.

Op zondag kwamen de paarden weer in actie en was er twee keer een tweede prijs in de klasse L2 voor Annelies Hosmar en Kravitz, die 210 en 200 punten bij elkaar reden. Jinthe Wemekamp behaalde met Jubilant een vierde prijs met 190 punten in deze klasse. Ook was er een vijfde prijs voor Lotte Schulenburg met D'amour M met 195.5 punten.

Naast de wedstrijd in Hellendoorn waren er ook nog andere wedstrijden dit weekend. Isabelle Plijter reed een Bixie in Slagharen en behaalde in de klasse A een mooie tweede prijs.

Gesprongen werd er zondag in Geesteren en daar sprong Maaike Hulshof zich met Jolly naar een tweede prijs in het L springen tweefasen parcours. Een prachtig resultaat in het L springen debuut van dit duo.

Dan was er zaterdag ook nog een dressuurwedstrijd in Den Ham waaraan bij de paarden Wendy Hulsink met Amke Kasteelsche Hof in de klasse L1 een vierde prijs behaalde met 203 punten.

In de klasse M1 dressuur stuurde Martin ter Haar met Juliane naar een vierde prijs met 184 punten.

Bij de pony's was er een mooie tweede prijs voor Silke Pot met Joy in de L1 dressuur. De combinatie behaalde 203.5 punten in haar wedstrijddebuut.