Sport & Vrije tijd

Diepe Hel: groot loopevenement onder ideale weersomstandigheden

NIJVERDAL – De Toeristenweg tussen Nijverdal en Holten was afgelopen weekend gereserveerd voor wandelaars en hardlopers die deelnamen aan de Diepe Hel. Aan de Nijverdalse kant begon het in alle vroegte met wandeling van tien kilometer van ZorgSaam. Daar deden zo'n driehonderd, merendeels getrainde wandelaars aan mee. Rond 10.00 uur arriveerden ze al in Holten. De vroege start was nodig om de andere programmaonderdelen op die dag voldoende ruimte te geven. Met een medaille keerden ze na de finish met de bus weer huiswaarts.

Later op de dag werd op de berg bij het Buitencentrum het startschot gegeven voor de tien kilometer Hemink hardloopwedstrijd en in Holten was zaterdagavond de start en finish voor de Sans online Night Run. Zondag vertrokken de Rabokids daar in twee leeftijdsgroepen en ging de VolkerWessels halve maraton daar van start. Langs de route waren posten en stonden familie en vrienden de sporters aan te vuren en toe te juichen. Onder perfecte weersomstandigheden was het een mooie sportdag.

Uitslagen: Halve maraton 1. Wouter Jansen,  10 kilometer  1. Enos Kakopil, Night Run 1. Pim Bakker, Kids 4-9 jaar 1. Kris Nijzink en 10-12 jaar 1. Runar Slinkman.