Sport & Vrije tijd

Derde gelijkspel voor SVVN tegen VV Mariënberg: 1-1

NIJVERDAL – Voetbalvereniging SVVN speelde zaterdag 5 oktober in het kader van de derde speelronde de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, dit keer tegen VV Mariënberg. De twee laatste seizoenen openden beide clubs tegen elkaar bij Mariënberg en beide keren eindigde deze ontmoeting in een gelijkspel waar meende dat het meer had kunnen krijgen. Onder ideale weersomstandigheden kon er om half drie worden afgetrapt, ware het niet dat de gasten hun tenue waren vergeten en dit toch wel essentieel is bij een voetbalwedstrijd. Dus iets later dan gepland floot scheidsrechter Erwin Heijmeriks uit Emst, die na zijn optreden vorig seizoen tijdens SVVN tegen Kloosterhaar promotie had afgedwongen naar de derde klasse, voor het begin van de wedstrijd. Robin de Jong maakte zijn debuut voor SVVN 1 en hij verving de geblesseerde Chiel Karkdijk in het hart van de defensie.

Vanaf het begin was het meer spannend dan goed. VV Mariënberg kreeg in de beginfase een kansje. SVVN kreeg echter de mogelijkheid de score te openen al in de derde minuut. Een diepe bal op rechts op Bas Koedijk die in zevenmijlslaarzen tempo zijn tegenstander achterlaat en bal perfect terug legde op Melvin Morsink. In 'de zestien' schoot Melvin alleen voor de keeper huizenhoog over.

In de veertiende minuut volgde de grootste kans van Mariënberg om de score te openen. Een aanval over rechts gaf Patrick Willems een schotkans in de zestien. Patriz Loohuis moest zich helemaal strekken om een doelpunt te voorkomen. Op de rebound werd niet alert gereageerd door Mariënberg zodat deze kans over ging. Na een half uur spelen kwam er een voorzet van rechts op de pantoffel van Melvin Morsink. Oog in oog met doelman Altena schoot Melvin tegen de keeper aan en zo werd de rust ingeluid zonder punten.

In het begin van de tweede helft ontvlamde de sfeer op en om het veld ineens zonder echte aanleiding. Scheidsrechter Heijmeriks zag zich genoodzaakt om viermaal een gele kaart te geven voor een Mariënberger in het eerste kwartier. Gek genoeg was vooral SVVN hierdoor van slag en werden ballen zomaar ingeleverd bij de tegenstander. Bij één daarvan was de aanleiding dat Patrick Willems in de zestien in balbezit kwam en na een duw tegen het gras ging. Geen correcte duw vond de scheidsrechter en de bal ging op de stip. Dat was aan Rolf Hofsink wel toevertrouwd en de 37-jarige aanvoerder maakte hiermee zijn officieel tweehonderdste doelpunt voor VV Mariënberg 1. Een duizelingwekkend aantal en een felicitaties zijn hiermee zeker op zijn plaats.

Toen de storm weer was gaan liggen kwam SVVN weer aan aanvallen toe. Regelmatig werden de aanvallers van SVVN gestuit door overtredingen. Scheidsrechter Heijmeriks hield nu echter zijn kaarten op zak terwijl hij eerder voor vergelijkbare overtredingen wel geel gaf. Dit deed hij overigens in het vervolg van de wedstrijd naar beide kanten toe. Als SVVN op de rand van de zestien op rechts weer een vrije trap kreeg ging rechtspoot Melvin achter de bal staan. Doelman Altena leunde tegen de paal om de muur neer te zetten. Melvin besloot daar niet op te wachten en krulde de bal in de verre hoek tegen het net. Een fijne opsteker voor SVVN.

SVVN stond al klaar met drie wissels en die kwamen dus met een gelijke stand het veld in. In het vervolg bleef het ongemeen spannend. Een doelpunt zou zo maar aan beide kanten kunnen vallen. Echt hele grote kansen bleven uit. Wel claimden beide partijen nog een penalty, maar in beide gevallen vond de scheidsrechter het niet genoeg om de bal op de stip te leggen. Zo eindigde dit boeiende duel in een gelijkspel. Op basis van de eerste helft had SVVN hier misschien wel meer uit moeten halen, maar een puntendeling is wel iets waar iedereen vrede mee kan hebben.