Sport & Vrije tijd

Berber Nijland Regiokampioen dressuur klasse B

HELLENDOORN - Afgelopen weekend werd het eerste deel van de Regiokampioenschappen dressuur verreden in Vriezenveen. Hier kwamen leden van PSV Hertruiters aan de start. Berber Nijland kwam met twee pony’s aan de start in de klasse B categorie AB. Met haar pony Sunny Boy wist zij met een score van 64,333 procent de gouden medaille te pakken en werd ze kampioen van Overijssel.

Met deze mooie prestatie is ze afgevaardigd naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Ook Amke Pot reed haar pony Hooghe Maaten’s Marshmallow met 64,583 procent in de prijzen. In een groot deelnemersveld mocht zij de vijfde prijs ophalen. Aankomend weekend wordt het tweede deel verreden in Hellendoorn in Hippisch Centrum ’t oale Spoor.

 

Reguliere wedstrijden

Er waren ook nog reguliere wedstrijden. Marilyn Roelofs startte haar pony Popping’s Soraya in Wapenveld. Zij reed dressuur klasse L2 categorie D/E. Zij behaalde twee keer de tweede prijs met 196,5 en 199,5 punten.
 In Balkbrug bij Manege ’t Kleine Oever werd er gesprongen. Melissa Eshuis sprong hier een mooi klassiek parcours met haar pony Forest Fire in de klasse B categorie C. Ze kreeg 85 punten voor de wijze van rijden en won hiermee een eerste prijs. Jip Ottes startte haar pony Zenzi Boy in de klasse B categorie D/E. In het klassieke parcours reed ze een foutloze ronde en met 82,5 punten voor de wijze van rijden wist ze de vierde prijs te bemachtigen. In het progressieve springparcours won zij de zevende prijs.

 

Hattrick Hosmar

Tenslotte was er succes voor Frank Hosmar en zijn topper Alphaville NOP. Tijdens een internationale wedstrijd paradressuur in Genemuiden wist hij maar liefst drie keer goud te behalen voor de teamtest proef, zijn individuele proef en de kür op muziek. Een echte hattrick dus!