Sport & Vrije tijd

Annet Nikamp en Dennis van Dam in publieksjury van 'We Want More'

NIJVERDAL – De Nijverdalse zangeres Annet Nikamp en zanger en horecaman Dennis van Dam uit Hellendoorn zijn twee van de vele publieksjuryleden tijdens de finale van We Want More! Vanaf zaterdag 13 maart wordt het programma op SBS 6 uitgezonden. Het populaire programma van SBS6 geeft zangers en zangeressen de kans zich aan de vak- en publieksjury te presenteren. Deelnemers in de talentenjacht treden op in heel verschillende stijlen van fado tot pop en jazz tot opera.

“Dennis en ik kennen elkaar goed”, vertelt Annet. “Als het kan, helpen we elkaar. We zijn alle twee zangers, maar hebben momenteel door corona geen optredens. In het verleden hebben we wel eens samen op de Schapenmarkt in Hellendoorn gezongen. Dat was leuk, maar onze stijlen zijn heel verschillend.”

Niet in de zaal
Dennis heeft geïnformeerd bij SBS6 hoe het zat met de deelname aan de publieksjury die naast de vakjury punten mag geven aan de optredende artiesten. Normaal zit de publieksjury in de zaal, maar nu natuurlijk niet. Dennis en Annet moesten eerst laten weten wie ze zijn en wat ze doen op muzikaal gebied en kregen daarna bericht dat ze in de publieksjury zitting mochten nemen.
 

De opnamedag was op dinsdag 2 maart. De opnames van de kandidaten tijdens deze finale vonden plaats in Hilversum, maar de publieksjury keek vanuit een andere locatie in Amsterdam mee via een livestream. Van daaruit keek en beoordeelde de publieksjury de kandidaten.  

Coronamaatregelen
Uiteraard krijgt iedereen voorafgaand een corona sneltest en worden de anderhalve meter richtlijnen gevolgd. Dennis: “We worden dubbel getest. Eerst al hier omdat we samen naar Amsterdam rijden. En daar nog eens. Maar we vinden het heel leuk om een beetje met ons vak bezig te zijn en andere mensen te ontmoeten uit de branche.” Hoe het precies gaat Is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk zitten de juryleden ook in kleine groepjes. In elk geval zijn ze tijdens de uitzending te zien in de grote videowand achter de vakjury. 

Positieve ervaring
“Wij zien het als een leuk uitje en hebben er erg veel zin in om hieraan te mogen deelnemen!” volgens Dennis en Annet. “Even weer een positieve ervaring opdoen in deze tijden van corona, waarin de optredens veelal uitblijven.”