Zakelijk

Amanda Mensink: “Eerste jaar Anytime Fitness is omgevlogen

NIJVERDAL – Verleden jaar rond deze tijd begonnen Dennis Huits en Amanda Mensink aan een spannend avontuur als franchisenemer van Anytime Fitness. Zij vestigden hun nieuwe fitnessclub in de oude ABN-AMRO bank aan de Grotestraat, die intern volledig verbouwd werd. Een jaar later is Anytime Fitness een fraaie ruimte met een professionele en toch persoonlijke uitstraling. Er heerst een warme, relaxte sfeer. “We streven naar een plek waar iedereen zich welkom en gezien voelt. Dat vinden we heel belangrijk. Je komt niet alleen sporten, het gaat ook om het sociale contact. Een kopje koffie of thee en een praatje horen er ook bij”, legt Amanda uit. Via de website kunnen belangstellenden een 7-dagenpas aanvragen om gratis en vrijblijvend te proberen of de club bij hun verwachtingen past.

De begeleiding is puur persoonlijk, de trainers kennen hun cursisten bij naam. “Als startende ondernemers was alles nieuw voor ons”, zegt Amanda die nu ontspannen over het bedrijf vertelt. “Ook persoonlijk zijn we het afgelopen jaar gegroeid.” Zij komt uit Nijverdal en had al feeling met het dorp en de bewoners. Haar partner Dennis is afkomstig uit Zwolle.

Dennis en Amanda hebben bewust voor het concept van Anytime Fitness gekozen. De privédouches bijvoorbeeld en dat je 24 uur per dag en zeven dagen per week kunt trainen op je eigen tijd sprak hun aan. En er komt weleens  midden in de nacht of om 2.00 uur iemand trainen. “Na ploegendienst of als je niet kunt slapen. Het hoeft niet, maar het kan én mag.” Ook dat je als lid van de club in vierduizend fitnessclubs over de hele wereld terecht kunt. “We hebben al iemand uit Amerika gehad en nu toeristen uit het westen van het land.”

Meestal is Amanda overdag bij Anytime Fitness en Dennis 's avonds. 's Ochtends komen de senioren, de oudste is 84 jaar. Af en toe is ook Damian overdag in de fitnessruimte. Lachend zegt Amanda over hun zoontje Damian: “Hij is 2,5 jaar en hij is de directeur hier.” In de avonduren geeft Dennis op de bovenverdieping krachttraining en kickboksen aan de jongeren. 

Met trots vertelt Amanda enthousiast dat ze eind dit jaar een schoonheidssalon in hetzelfde pand begint; Amanda Beauty en Lifestyle. “Dat is echt een droom die uitkomt!” Er komt ook een nieuwe personal trainer bij in Anytime Fitness. Charissa van der Wouden van CWPT komt de zaak versterken.

Het eerste jubileum gaat rustig voorbij, voor de leden komt er een gezellige barbecue. Die wordt gehouden op de eigen parkeerplaats. Bij Anytime Fitness kunnen de leden altijd gratis parkeren op de parkeerplaats naast het pand. In de fitnessclub zijn plantaardige eiwitshakes, tassen en bidons te koop. Een lidmaatschap kan voor een jaar of zes maanden. 60-plussers krijgen korting en jongeren tot 23 jaar hebben een speciaal jeugdtarief. Je kunt gewoon binnenlopen en kijken of het 'klikt'. Het is ook mogelijk bij Anytime Fitness te sporten via het Sport- en Cultuurfonds van de gemeente Hellendoorn.