Sport & Vrije tijd

Al meer dan 200 foto's van taarten binnen bij De Welle

NIJVERDAL – Elk jaar tijdens NLdoet wordt heel Nederland uitgedaagd om de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar wil De Welle zoveel mogelijk saamhorigheid creëren door tijdens NLdoet een grootschalig bakproject te organiseren in de plaatsen waar de stichting werkzaam is, Hellendoorn en Wierden. In totaal waren er op 6 mei al 223 taarten gebakken in Hellendoorn en Wierden. Nog tot en met 17 mei kunnen deelnemers meedoen aan de actie.

'Heel Hellendoorn bakt voor NLdoet' is een activiteit voor alle inwoners uit de gemeente Hellendoorn. Het is een gezamenlijk initiatief van Jong Hellendoorn en De Welle. “Binnen de actie stellen we een bakpakket met basis ingrediënten beschikbaar”, duidt Marijke Grutterink van De Welle. “Dit pakket komt van Bakkerij Lorkeers en bestaat uit beslag, gele room als vulling en stukjes marsepein ter decoratie. Iedereen die mee wil doen, kan hiermee prima uit de voeten om een overheerlijke taart te bakken.” Wanneer de taart klaar is, mag deze natuurlijk uitgebreid en naar eigen inzicht versierd worden.

Grutterink: “De ingrediënten waarmee de taart kan worden afgemaakt, dien je zelf te kopen. Wanneer de taart klaar is, verdeel je deze in tweeën. Een deel is voor jou en het andere deel geef je weg aan iemand die dit volgens jou verdiend heeft. Of je geniet (op anderhalve meter afstand) van de taart en elkaars gezelschap! Let op: voordat je de taart aansnijdt, is het belangrijk om een foto te maken en in te sturen. Met je versierde taart kun je namelijk mooie prijzen winnen!”

Prijzen in twee categorieën
Er zijn prijzen voor Hellendoorn en Wierden in twee categorieën; onder en boven 24 jaar. De taart wordt niet beoordeeld op smaak maar op uiterlijk. Wat de prijzen zijn, houdt ze nog even geheim. “Grappig is het dat de inzendingen zo gelijk opgaan”, vindt Grutterink. “Verleden week lag Hellendoorn voor nu staat Hellendoorn op 47.1 procent en Wierden op 52.9. Ook qua leeftijd ontloopt het elkaar niet veel 46.6 procent van de bakkers is jonger dan 23 jaar en 53 procent is ouder.”  

Vind jij het leuk om te bakken? Meld je dan snel aan via www.stichtingdewelle.nl/bakken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marijke Grutterink, m.grutterink@stichtingdewelle.nl, 06 – 46 54 01 13.