Natuur & Milieu

Museumboerderij Erve Hofman hoopt in april deuren te kunnen openen

HELLENDOORN – In de lente op dinsdag 6 april wil Erve Hofman zijn deuren weer openzetten voor bezoekers. Alles geheel coronaproef en volgens de regels die dan gelden. “We hopen op een opening voor publiek van twee middagen per week, dinsdag en donderdag”, zegt Dinand Webbink.

De vrijwilligers hebben er zin. Zij zijn zowel buiten op het grote terrein van de museumboerderij als binnen elke dinsdagmorgen van de partij. Alles ziet er dan ook piekfijn uit. “We hebben heel wat plannen voor als we open kunnen gaan”, verzekert Webbink.

Momenteel staat er midden in de ruimte achter de grote glazen deuren een oude jeep versierd met onder meer Canadese vlaggetjes. Een verwijzing naar de viering van 75 jaar Vrijheid. “Elke avond wordt de jeep met schijnwerpers verlicht. Ja verleden jaar hadden we de tentoonstelling over het dagelijks leven in het dorp in de Tweede Wereldoorlog. En er zouden veel grote festiviteiten zijn voor de viering van 75 jaar Vrijheid. Ze werden verschoven naar dit jaar door de corona, maar ook dit jaar wordt het niets. Mocht er al een versoepeling van de maatregelen komen, dan is de tijd om alles organisatorisch rond te krijgen te kort.”

Webbink vindt het ook jammer dat Palmpasen, het Paasvuur en eier kuul'n dit jaar niet door kunnen gaan. “Maar ik geloof niet dat deze tradities in Hellendoorn verloren zullen gaan. Daarvoor zitten ze te diep geworteld in het Helderse cultureel erfgoed.”