Natuur & Milieu

Leerlingen gratis naar Natuurmuseum

HELLENDOORN - Donderdagmorgen 30 januari was er een feestelijke bijeenkomst in het Natuurmuseum in Holten. Het Avonturenpark Hellendoorn heeft in het kader van World Environment Day een bedrag van 890,- euro beschikbaar gesteld aan het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME).

Het CNME is een vrijwilligersorganisatie die basisscholen in de gemeente Hellendoorn voorziet van materialen voor lessen aangaande Natuur, Milieu, Duurzaamheid. Genoemde organisatie wil het geld van het Avonturenpark besteden aan een avontuur voor kinderen in de natuur. Er is contact gezocht met het Natuurmuseum in Holten. Daar kwam een prachtige samenwerking tot stand met het volgende resultaat: alle leerlingen van groep 5 van alle basisscholen in de gemeente Hellendoorn mogen gratis naar het museum voor een Avontuur in de natuur.

Dankzij een kortingstarief van het museum én een gift van de stichting Sámen voor Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug samen met de cheque van het Avonturenpark is het mogelijk scholen dit aan te bieden, een prachtige excursie in en om het museum. Een mooi cadeau op het moment dat het CNME haar 30-jarig bestaan viert.

De heer R. Peul van het Avonturenpark Hellendoorn overhandigde de cheque aan de heer J. Pas, penningmeester van het CNME, daarbij kwam de cheque van stichting Sámen voor Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, overhandigd door de heer H. Reimerink. De heer A. van Beek van het museum maakt met de korting op de groepsentreeprijs het financiële plaatje rond. Wethouder H. Nijhof van de gemeente Hellendoorn was aanwezig en complimenteerde de organisaties met deze vorm van samenwerking.