Natuur & Milieu

Kinderboerderij begint voorbereidingen bouw aantal gebouwen

NIJVERDAL – Nu de Raad van State afgelopen week uitspraak heeft gedaan, kan Kinderboerderij Nijverdal beginnen met de bouw van een aantal gebouwen. Het bestuur van de kinderboerderij is opgelucht.

De Raad van Stats deed, na een traject van ruim twee jaar, uitspraak in de procedure die drie omwonenden hadden aangespannen tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning van de kinderboerderij aan de Derde Kampsweg. De omwonenden werden hierbij in het ongelijk gesteld.

Het bestuur is opgelucht en blij dat dit lange traject nu eindelijk achter de rug is en dat men nu echt kan gaan beginnen aan de voorbereidingen van de bouw van een aantal gebouwen op het bijna vier hectare grote terrein. “Een feestje zit er gezien de coronacrisis niet in, maar figuurlijk hangt de vlag uit op de kinderboerderij”, aldus voorzitter Marc-Jan Hengstman. Het bestuur had in begin 2018 al de vergunning van de gemeente om te bouwen ontvangen.

Niet stilgezeten
In de afgelopen twee jaar heeft men niet stilgezeten op de kinderboerderij. “Er is hard gewerkt aan de inrichting van het terrein en de huisvesting van de dieren. Zo is een paar weken geleden het pad gereed gekomen dat vanaf de inrit naar de Lijsterweg loopt en is in het afgelopen jaar ook de hele waterhuishouding klaargemaakt”, aldus Wilma Paalman, secretaris van de stichting. “We krijgen weliswaar subsidie om alles te realiseren, maar we proberen dit zoveel mogelijk aan materialen te besteden en doen zoveel mogelijk van het werk zelf, met vrijwilligers, stagiaires, groepen. We hebben nog een heel traject te gaan, maar weten nu in ieder geval dat we alles wat we gepland hebben, ook echt kunnen realiseren. Dus we gaan vol goede moed verder met de werkzaamheden.”

Vrijwilligers ook nu welkom
De komende maanden wordt de bouw van de gebouwen voorbereid. “Daadwerkelijk bouwen is lastig, maar we hopen na de coronacrisis in juni/juli met de daadwerkelijke bouw van de gebouwen een begin te maken. Als mensen zich momenteel thuis vervelen en graag buiten willen werken. Op de kinderboerderij is werk genoeg en kan er door de grootte van het terrein ook met ruim voldoende afstand gewerkt worden.”