Natuur & Milieu

Doe mee! Natuurwerkdag op 5 & 6 november 2021

Fotograaf: Nico Kloek

HELLENDOORN - Landschap Overijssel organiseert dit jaar voor de 20ste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Vorig jaar kon deze landelijke vrijwilligersdag jammer genoeg niet doorgaan vanwege Corona. Gelukkig kunnen we dit najaar weer aan de slag op bijna 40 klusplekken in Overijssel. 

Lever een bijdrage aan biodiversiteit
Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. De soortenrijkdom van planten en dieren is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen. Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van onze biodiversiteit? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag. 

Kinderen betrekken bij werk in de natuur
Tijdens deze 20ste editie van de Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 5 november doen verschillende basisscholen mee aan de Natuurwerkdag. Ook op 6 november worden op veel locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Op welke plek help jij mee?
Inmiddels zijn er bijna 40 kluslocaties in Overijssel aangemeld. Zo kun je fruitbomen snoeien in de Kloostergaarde van Zenderen, boompjes en struiken verwijderen op de Lonnekerberg, de heide opschonen op de Sallandse Heuvelrug en broeihopen maken bij de Regge. Ook in en rond steden zijn volop klussen, zoals wilgen knotten in de Struinwaard bij Zwolle of de moestuin winterklaar maken in de zorgtuin van Deventer.  

Meld je nu aan
Wil jij een dag buiten aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan!