Algemeen

Zonder het te weten druk met een lintje voor elkaar...

NIJVERDAL – Je zou het bijna een spannend spel kunnen noemen. Maar het is eigenlijk bloedserieus: 'Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagt te benoemen tot lid in Orde van Oranje-Nassau…'. Dat is wat de burgemeesters zeggen bij de jaarlijkse uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen in gemeentehuizen overal in het land. In de gemeente Hellendoorn was dat niet anders.

Bijzondere situatie
Daarvoor wordt achter de schermen vaak veel werk verzet door de omgeving van degene die het lintje krijgt. En dat kan tot bijzondere situaties leiden. Zoals dat het geval was bij Geja Krans-van Aartsen en Ton Wilbers. Terwijl Ton met anderen zijn best deed om alle benodigde papieren voor de decoratie voor Geja voor te bereiden, deed zij hetzelfde voor hem.

Vrijdagmiddag na de bekendmaking door burgemeester Anneke Raven troffen de twee elkaar. Die ontmoeting op afstand bij Geja in de tuin was al eerder afgesproken, toen Ton nog van niets wist.
Zijn kinderen hadden hem dringend gevraagd vrijdagmorgen thuis te blijven omdat ze het met hem over belangrijke zaken wilden praten. Daarna mocht hij naar de Voedselbank. Dus had hij grif ingestemd met het verzoek om Geja 's middags op afstand te feliciteren.

Niets in de gaten
Samen hadden ze heel wat te bespreken over de bijzondere verrassing, de lekkere taart, de bloemen en het bezoek van de burgemeester.
“Had jij iets in de gaten?” vraagt Ton. Hij vindt het leuk dat de burgemeester persoonlijk de tuin in kwam. “Je zegt wel eens voor mij hoeft het niet, maar als het gebeurt is het toch mooi. Natuurlijk doe je vrijwilligerswerk niet alleen, maar met een groep. Het lintje is voor de hele groep.”
Geja antwoordt op zijn vraag: “Nee, ik had eerst niets in de gaten. Ik zag hier op de ventweg een paar auto's langs rijden en dacht wat vreemd, ze stoppen. Toen kreeg ik de burgemeester aan de telefoon en kwam ze met een stel mensen de oprit op lopen. Ja, toen begon er iets te dagen.”

Ton Wilbers kreeg zijn Koninklijke Onderscheiding ondermeer voor zijn vrijwilligerswerk bij het Openluchttheater Nijverdal en de Voedselbank Hellendoorn. En Geja Krans was/is ook vrijwilliger bij dezelfde organisaties. Het lintje voor Ton was door de Voedselbank aangevraagd met medewerking va